Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Ruski “monstrum” otišao iz UFC-a i prije debija, razlog je pad na doping testu! | Fight Site

Ruski “monstrum” otišao iz UFC-a i prije debija, razlog je pad na doping testu!

UFCIZDVOJENA VIJEST 28.06.2019 17:27h Autor:

Ivan Shtyrkov

I prije nego što je uspio debitirati u slavnom Octagonu, moćni neporaženi ruski borac Ivan Shtyrkov (15-0-1) je zatražio raskid ugovora s elitnom svjetskom MMA promocijom. Razlog je navodni pad na doping testu, javljaju ruski mediji.

Debi Shtyrkova smo trebali vidjeti prije nekoliko mjeseci na Fight Night priredbi u St. Petersburgu, no Rus je hospitaliziran tijekom procesa skidanja kilograma pa je čitava stvar propala.

Prema ruskim medijima, ovaj moćni poluteškaš je u međuvremenu dobio obavijest USADA-e o možebitnom padu na doping testu. Navodno nije želio čekati kako će se čitava stvar razriješiti pa je zatražio raskid ugovora s elitnom promocijom. Nije teško zaključiti da je vjerojatno očekivao potvrdu pozitivnog nalaza što bi značilo otprilike dvije godine suspenzije i nenatjecanja.

UFC je prihvatio njegovu zamolbu i Shtyrkov je sada ponovno slobodan borac bez ugovora. Kasnije se o čitavoj stvari javno očitovao tim ruskog borca preko društvenih mreža.

“Razlog odlaska iz UFC-a je potencijalno kršenje USADA-inih anti-doping pravila. U testu je pronađeno zabranjeno sredstvo koje omogućava brže dobivanje mišićne mase. Prvi test, odmah po potpisu ugovora s UFC-om, je bio negativan i nije pokazao nikakve nedozvoljene suspstance. Ali je uzorak ‘B’, koji je detaljnije analiziran, pokazao ostatke jedne zabranjene supstance. Valja naglasiti da je Ivan još dva puta testiran nakon toga”, stoji u poruci na društvenim mrežama te se zaključuje:

“Ivan nije htio čekati odluku te je tražio da ga se razriješi ugovora kako bi pronašao druge opcije i nastavio karijeru u drugim organizacijama.”

Nije poznato na koju je supstancu neporaženi borac pao, kao niti gdje će nastaviti karijeru. Do sada se borio u ruskoj promociji RCC. Niti UFC, niti USADA za sada nisu komentirali ovaj slučaj.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI