Rumble Johnson: Ne mogu mirno spavati dok se ne borim protiv Jonesa

UFCIZDVOJENA VIJEST 06.03.2019 22:32h Autor:

Anthony Johnson

Anthony ‘Rumble’ Johnson jedan je od onih boraca koji se po mnogima umirovio prerano. Ovaj izvanredni udarač i dalje nije u potpunosti zatvorio  vrata možebitnog povratka, no sad je otkrio kako bi to napravio u slučaju samo jedne opcije.

34-godišnji Johnson umirovio se u travnju 2017. godine, nakon poraza u svom drugom napadu na UFC titulu. Oba puta bolji je od njega bio Daniel Cormier i to oba puta prekidom. Bila su to jedina dva poraza Johnsona otkako je prestao pokušavati biti borac veltera ili srednje kategorije, pokraj kojih je upisao 12 pobjeda. No, to su bili porazi koji su ga ostavili na korak od MMA vječnosti. Način na koji je on završavao svoje borbe je razlog zašto se fanovi nadaju kako još uvijek nije konačno zatvorio vrata još kojem nastupu. Sad je nešto o tome i rekao.

“Jedina šansa da se vratim iz mirovine je dolazak Jona Jonesa u tešku kategoriju. U tom slučaju bih izašao iz mirovine i borio se protiv njega. To je jedini čovjek protiv kojeg se želim boriti. Nakon što to odradim, mogu reći da sam odradio svoj posao i da je moja misija završena. Iako nisam osvojio titulu, borio sam se protiv najboljih od najboljih. Nakon toga bih napokon mogao mirno spavati”, rekao je Johnson tijekom gostovanja u Into The Weeds Podcastu.

Jones i Johnson su imali ugovorenu borbu za UFC 187, što je tada trebala biti prva Rumbleova prilika za osvajanje titule. Mnogi su vjerovali kako je stilski upravo on borac koji najmanje odgovara Jonesu. Ipak, onda se dogodio Jonesov incident s prometnom nesrećom te oduzimanje pojasa i suspenzija. Johnson se za upražnjeni pojas borio protiv borca koji njemu stilski najmanje odgovara, Daniela Cormiera. Uspio je pogoditi DC-a u prvoj rundi i baciti ga na leđa, no ovaj se ipak oporavio te na kraju osvojio titulu, koju je kasnije protiv Johnsona još jednom obranio.

Što se tiče treninga, po Johnsonovoj trenutnoj konstituciji se vidi da radi na snazi, no otkrio je kako pravog borilačkog treninga u njegovom životu više nema.

“Nisam trenirao od moje posljednje borbe. U potpunosti sam se posvetio poslu s kanabisom te sam sve ostalo morao staviti u drugi plan”, još je otkrio.

Johnson je tako još jedan od onih koji su iskoristili priliku nakon kalifornijske legalizacije marihuane te su svoj novac uložili u taj posao. I čini se da mu za sada dobro ide. No, za Jonesa bi se neupitno vratio.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI