“Rumble” Johnson ima novog favorita u poluteškoj kategoriji: Totalni je gangster!

UFCIZDVOJENA VIJEST 06.02.2017 16:52h Autor:

Misha Cirkunov

UFC-ovoj poluteškoj kategoriji već neko vrijeme nedostaje svježe krvi. U samom vrhu divizije kraljuju prvak Daniel Cormier i nokaut mašina, Anthony “Rumble” Johnson, čiji ćemo revanš pratiti na UFC-u 210 u travnju.

Tu je naravno i “pravi” kralj poluteške kategorije, vječno problematični bivši prvak Jon Jones koji je titulu izgubio zbog problema sa zakonom i trenutno je pod suspenzijom do srpnja. Kad se vrati, Jones će imati priliku odmah napasti pojas, a Johnson se slaže s tom odlukom UFC-a.

“On treba biti idući. Još uvijek mislim da bi trebao biti”, rekao je Johnson na MMA Houru.

Johnson vjeruje da se izvan ovog trokuta krije još nekoliko zanimljivih izazivača. Tako je naveo Jimija Manuwu i uvijek opasnog Alexandera Gustafssona kao dobre primjere.

“Puno ljudi u diviziji ima dobre rezultate, Jimi Manuwa se borio s OSP-em i nokautirao ga je. To je bio čisti nokaut s njegove strane. Koga još imamo? Gus je još u igri. Ne bih se čudio da ga opet upare s Jonesom, samo da vide hoće li dobiti drugačiji rezultat. Dakle postoji nekoliko tipova na koje obraćam pozornost.”

No dok je Manuwu i Gustafssona već nokautirao, postoji jedan svježiji borac s kojim se Johnson još nije susreo, ali za kojeg vjeruje da ima jako veliki potencijal.

“Osim Cormiera postoji još jedan lik koji je dobio moju pozornost, kako se zove, Misha (Cirkunov). Taj tip je zvijer čovječe. Sviđa mi se njegov stil i čvrsto je građen. Mislim da je totalni gangster. Mislim da još nije blizu, ali je definitivno netko na kome treba držati oko.”

Cirkunov (13-2) je definitivno jedna od najvećih nada poluteške kategorije. Latvijsko- kanadski borac je od dolaska u UFC upisao četiri pobjede prekidom i trenutno je u nizu od osam pobjeda. Cijenjeni trener Georgesa St-Peirrea, Firas Zahabi iz Tristar Gyma, Cirkunova je već nazvao budućim prvakom.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI