Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Royce Gracie: Brazilci imaju lošu strategiju | Fight Site

Royce Gracie: Brazilci imaju lošu strategiju

UFCIZDVOJENA VIJEST 20.10.2014 18:51h Autor:

Royce Gracie

Nakon što je Anderson Silva rekao da je problem lošijih rezultata brazilskih boraca to što nisu popratili evoluciju, Royce Gracie je malo drugačijeg mišljenja. Smatra da je problem brazilskih boraca loša strategija, odnosno to što ne pokušavaju specijalizirati jednu vještinu i dovoditi borbu na 'svoj mlin'.

Royce Gracie prva je prava UFC-ova legenda, najdominantniji borac svog vremena te čovjek koji je svijetu predstavio brazilsku jiu jitsu. Isto tako, borac koji je svoje borbe dobivamo koristeći gotovo samo svoje BJJ vještine i to mu je tad palilo te je osvojio prva tri UFC-ova turnira. Iako su se vremena promijenila i borci su sve kompletniji, on vjeruje da je upravo težnja kompletnosti problem brazilskih boraca.

"Borac radi jiu jitsu ili hrvanje cijeli život i onda dođe u borbu i pokušava boksati i stajati na nogama s klasičnim udaračem", rekao je Royce te nastavio: "Zašto bi to radio, jednostavno ne razumijem. Zbog toga cijenim Demiana Maiu i Fabricia Werduma. Maia svakog protivnika uspije rušiti te dovesti ga u situaciju gdje on može pokazati svoju vještinu. Werdum koristi stand up, ali sve do klinča, kad borca ide rušiti i završiti ga na podu. To su pametni borci dobre strategije."

Onda se okrenuo problemu brazilskih boraca, o kojem je nedavno, na malo drugačiji način, govorio Anderson Silva: "Ovo ne strateška igra, ne možeš biti samo snažan i talentiran. Ljudi izvan Brazila znaju koliko je strategija bitna. Moraš poznavati svog protivnika i spriječiti ono gdje je on jak, odnosno dovesti borbu tamo gdje ti možeš pokazati koliko si dobar. Američki borci se tu jako dobro pripremaju i ne treba im puno vremena da, nakon što osiguraju poziciju, dođu do nokauta ili završetka na kojem su radili. To je ono što nedostaje Brazilcima."

Royce ne smatra da je danas dovoljno trenirati samo jednu vještinu, nego misli kako borci previše bježe od svoje baze, odnosno onoga gdje su najjači, da bi pokušali biti što bolji u drugoj. Ne znamo da li je u tome problem, no ovaj stav se možda i dijametralno razlikuje od onog Andersona Silva, koji smatra da borci trebaju upravo to, evoluirati i napredovati u svim segmentima.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI