Roy Nelson i Jason High bili su kažnjeni, hoće li i McGregor? (VIDEO)

UFCIZDVOJENA VIJEST 11.11.2017 17:39h Autor:

Roy Nelson i Jason High

Jučerašnji incident i ponašanje Conora McGregora postavlja pitanje na koje apsolutno sve zanima odgovor. Hoće li Irac biti kažnjen i na koji način? Kao usporedbu smo uzeli dva poznata slična primjera iz UFC-a.

Naravno, usporedba ne može biti potpuno precizna, budući da je McGregor jučer u Dublinu bio u ulozi gledatelja, ali isto tako ne možemo znati je li mu to olakotna ili otegotna okolnost. Vjerojatno je različita situacija ako govorimo o pravnoj te ako govorimo o sportskoj strani onoga što se dogodilo. Činjenica je da bi morao biti kažnjen zbog svog ponašanja i učinjenih djela, no teško da možemo znati kako.

Prvi slučaj kojeg ćemo spomenuti je iz borbe Rafaela Dos Anjosa i Jasona Higha. Ta borba se dogodila u srpnju 2014. godine u Albuquerqueu, New Mexico, a sudac je bio Kevin Mulhall. Krajem druge runde, Dos Anjos je Highu nanio veliki broj teških udaraca na podu te je sudac odlučio prekinuti borbu. High je bio ljut zbog takve odluke, sudac je krenuo porazgovarati s njim, a on ga je odgurnuo. UFC mu je odmah nakon borbe uručio otkaz, a atletska komisija New Mexica ga je suspendirala na godinu dana.

Drugi primjer je iz rujna 2016. godine, s Fight Nighta u Brazilu na kojem su se borili Roy Nelson i Antonio Silva. Nelson je tijekom druge runde dominirao otpriliku punu minutu i nanio je Silvi nekoliko nepotrebnih udaraca, prije nego je sudac John McCarthy prekinuo borbu. Nelson je bio ljut na McCarthya, inače svog jako dobrog prijatelja te je došao do njega i odgurnuo ga nogom u stražnjicu. To što su prijatelji mu je možda bila olakotna okolnost te je dobio suspenziju od devet mjeseci uz novčanu kaznu. Ipak, komisija mu je dodala priliku da suspenziju smanji na šest mjeseci ukoliko se javno ispriča McCarthyu, što je on i napravio te se borio već sedam mjeseci nakon spomenute borbe.

Što se tiče McGregora, on je prvo fizički napao suca, no bez ozbiljnog udarca, ali ono što bi mu mogao biti veliki problem je druga situacija, u kojoj je vidljivo kako je šakom udario Bellatorovu službenu osobu i to nakon što je već nekoliko minuta ranije bio udaljen iz kaveza, u koji je tada ponovno pokušao ući. Težak je posao pred osobama koje će biti zadužene za ovaj slučaj.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI