Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Rousey: Fallon Fox je odrezala penis, ali to ne znači da je sada žena | Fight Site

Rousey: Fallon Fox je odrezala penis, ali to ne znači da je sada žena

UFCIZDVOJENA VIJEST 11.04.2013 08:50h Autor:

Ronda Rousey

Priči o Fallon Fox, muškarcu koji je promijenio spol i zatim dobio dozvolu natjecati se u ženskoj MMA kategoriji, ne vidi se kraja. Nakon što je ranije ovog tjedna prilično oštro o njoj pričao UFC-ov borac Matt Mitrione zbog čega je zaradio i suspenziju od strane svoje organizacije zbog kršenja kodeksa ponašanja, sada je i Ronda Rousey odlučila progovoriti o ovom slučaju.

Mnogi bi možda očekivali da UFC-ova prvakinja u bantam kategoriji stane u zaštitu svoje kolegice, koja je od Atletskog saveza na Floridi dobila dozvolu da nastupa u ženskim borbama, no to ipak nije slučaj.

"Fox može koristiti hormone, može i odsjeći penis, ali njezina struktura kostiju i dalje je muška i to joj donosi nepravednu prednost u borbama. Ona se u to sama upustila, morala je znati da će joj biti vrlo teško i čudi me što se toliko iznenadila zbog nekih oštrih reakcija, ovo jednostavno zove kod nekih na takav odgovor. Što bi bilo kada bi došla u UFC i kojim slučajem postala prvakinja? To je vrlo nezgodna situacija", smatra Ronda.

Reagirala je također i Alexis Davis koja je priznala da bi vrlo vjerojatno prihvatila borbu protiv Fallon.

"Teško mi je to komentirati, jer nisam toliko upućena u temu promjene spolova. Kad bi ona kojim slučajem nastupila u bantam kategoriji, mislim da bih pristala na meč s njom, kao i sa svakom drugom protivnicom. Ako se popne toliko visoko na rang ljestvici, nema problema, ionako treniram s muškarcima svaki dan. No, pitanje je koliko se njezino  tijelo promijenilo u ovoj situaciji, ne znam koliko snage ima i kolika joj je razina testosterona", rekla je Davis.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI