Rothwell žestok prema Silvi i Belfortu!

UFCIZDVOJENA VIJEST 27.10.2015 12:48h Autor:

Ben Rothwell

Ben Rothwell, UFC-ov teškaš koji je nedavno ostao bez prilike za meč sa Stipom Miočićem, ovih se dana u razgovoru s medijima obrušio na Vitora Belforta i Andersona Silvu zbog njihovih grijeha vezanih uz korištenje supstanci za poboljšanje performansi.

"Big Ben" je i sam imao problema sa suspenzijama. UFC je Rothwella suspendirao zbog povišene razine testosterona nakon borbe s Brandonom Verom na UFC 164 priredbi održanoj u 2013. godini. No, on se tada nosio s posljedicama i nije izbjegavao krivnju i razgovore, a to, po njemu, nije slučaj s Vitorom Belfortom i Andersonom Silvom.

"Ja se suočavam sa svojim problemima i snosim odgovornost. Vitor je bio dobar prema meni i mojem timu kada smo ga upoznali u srpnju, ali on bi morao biti muškarac te se suočiti s kontroverzama koje ga prate. To je njegova odgovornost", izjavio je Rothwell.

U ovom se slučaju Rothwell odnosio na izvješća koja su pokazivala povišenu razinu testosterona u Belfortovom sustavu samo nekoliko tjedana prije njegove borbe za naslov s Jonom Jonesom. Brazilac je zbog TRT terapije kroz koju je prolazio izgledao pomalo nerealno za svoje godine, dok se njegov izgled poprilično izmjenio uoči borbe s Chrisom Weidmanom za pojas u srednjoj kategoriji. Tu je borbu izgubio za manje od tri minute i mnogi taj ishod pripisuju njegovom prestanku s navedenom terapijom.

Belfortovo izbjegavanje neugodnih pitanja, Rothwell je doveo u vezu s Andersonom Silvom za kojeg smatra da je uništio svoje nasljedstvo.

"Anderson Silva uništio je svoje nasljedstvo. Ne zato što je uhvaćen, nego u zato što je kontinuirano nastavio opovrgavati svoju pogrešku, a to pokazuje kakva je kukavica. Nemam nikakvog poštovanja prema njemu. Testiran je više puta, nedozvoljene supstance pronađene su u njegovom tijelu, on je varalica i nema potrebe da stalno ponavlja da je nevin. Dobar je borac, ali je kao osoba nestao. Ne želim da Vitor ide tim smjerom. On nije poricao svoje grijehe, ali je izbjegavao pričati o tome, a to je skoro pa jednako loše. Ima borbu s Hendersonom i neka bude čist na testiranjima, neka pobijedi i natjera sve da zaborave te negativne stvari koje se vežu uz njega", poručio je Rothwell.

Podsjetimo, Silvi početkom iduće godine istječe jednogodišnja suspenzija, Belfort se 7. studenog bori s Danom Hendersonom na UFC Fight Night 77 priredbi, a Rothwell je u iščekivanju novog protivnika natkon otkazivanja meča sa Stipom Miočićem.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI