Rose Namajunas: Ponudili su mi Andrade na UFC 235, ali ja sam sama tražila borbu u Brazilu

UFCIZDVOJENA VIJEST 19.02.2019 12:25h Autor:

Rose Namajunas

Rose Namajunas otkrila je vrlo zanimljiv podatak koji jako puno govori o njenom borilačkom karakteru. Odluka da titulu protiv Jessice Andrade brani na UFC 237 u Brazilu bila je zapravo njena vlastita, odnosno ona je tražila da se dogodi upravo tamo.

Prošlo je već deset mjeseci otkako smo Rose Namajunas posljednji put gledali u Octagonu. U međuvremenu je doživjela ozljedu vrata koja je uvjetovala duži oporavak. Sad ima ugovorenu borbu, što bi značilo da je ozljeda iza nje.

“Trenutno se osjećam vrlo snažna. U potpunosti sam se oporavila od ozljede vrata”, rekla je UFC-ova prvakinja Arielu Helwaniju u njegovom ESPN showu. Onda je rekla kako se veseli borbi koja joj slijedi i činjenici da će nju odraditi na gostujućem teritoriju:

“Mislim da se u takvim situacijama najbolje iskažem. Osim toga, vidjela sam to kao veliku priliku za mene. Cijela situacija gdje ja dolazim na njen teritorij je također jako dobra priča za iskoristiti u promotivne svrhe.”

Helwani je nakon toga još jednom upitao znači li to da je borba u Brazilu bila njena želja. Njen zaručnik, Pat Barry, sa strane je dodao kako joj je zapravo prvobitno bio ponuđen UFC 235, ali da je ona htjela baš to.

“Da, htjela sam se boriti u Brazilu radije nego na UFC 235 u ožujku. Ponudili su mi 2. ožujka, tako da bi svakako bila spremna za to, no naravno da mi je draže imati više vremena. Postoji ipak ta neka šansa da se pretreniram pa moram paziti. Pauzu sam uzela s razloga, željela sam se u potpunosti oporaviti, a sad se želim što prije vratiti”, potvrdila je.

Vrlo je to hrabra odluka, posebno ako znamo da borci i borkinje sve češće odbijaju odlazak na brazilske programe i susrete s njihovim borcima. No, Rose se vjerojatno vodi onom da veći rizik donosi i veću nagradu.

UFC 237 na rasporedu ja 11. svibnja, no još se ne zna hoće li se održati na stadionu gdje je Stipe Miočić postao svjetski teškaški prvak ili u dvorani. Borba Namajunas i Andrade trebala bi biti sunaslovna, budući da se spominje kako će sve predvoditi Amanda Nunes i Holly Holm.

Što se još prvakinja rekla u ovom razgovoru, možete pogledati ispod teksta.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI