Rose Namajunas: Imati pojas je sjajno, no važnije je da se međusobno poštujemo i volimo!

UFCIZDVOJENA VIJEST 05.11.2017 14:30h Autor:

Rose Namajunas i Joe Rogan

Najljepša priča UFC 217 eventa sigurno je ona Rose Namajunas, nove prvakinje slamka kategorije, treće u UFC povijesti. 25-godišnja borkinja je odradila nastup suprotan svim prognozama, a posebno je oduševila porukom nakon borbe.

Dojmovi nakon borbe bili su izuzetno snažni. Rose nije mogla zadržati suze tijekom primanja pojasa te i dalje nije bila svjesna kako je uistinu uspjela u svojoj namjeri da postane nova UFC-ova prvakinja, druga najmlađa u povijesti promocije, iza Jona Jonesa.

“Sve se ovo čini poput nekog filma, nevjerojatno je čuti svoje ime kao ime prvakinje. Mislila sam da će biti teže, prije borbe sam svašta vrtila kroz glavu i nekako sam vidjela svoju pobjedu prekidom u trećoj rundi. No, nemam ništa protiv toga da sam slavila u prvoj. Ne vjerujem u slučajnosti, mislim kako je ovo sve došlo planski. Puno toga sam naučila od sestara Ševčenko, a tu su moj trener i zaručnik, Trevor Wittman i Pat Barry, oni su me naučili sve što znam. Dosadašnje Joannine protivnice su imale previše respekta i glavni cilj im je bio rušenje, no kada uspiješ ugasiti nečiju glavnu snagu, možeš ga savladati bilo gdje”, dio je dojmova iznešenih u kavezu, ali i kasnije u tunelu, gdje je s njom razgovarala Megan Olivi.

Na kraju svega je bilo potrebno prokomentirati sve mentalne igre koje je provodila Joanna Jedrzejczyk i to kroz cijeli proces promocije borbe. Namajunas je nazivala mentalno slabom osobom, a često je u vrijeđanju prelazila granice dobrog ukusa i sportskog ponašanja. Upravo na to se Rose referirala u svom obraćanju publici nakon što se pojas našao na njenom ramenu.

“Puno toga je rečeno prije ove borbe, puno se toga provlačilo kroz medije, no ja želim svoj dar za borilački sport iskoristiti da bih pokušala učiniti svijet boljim mjestom. Ovaj pojas ne znači toliko koliko znači biti dobra osoba. Ovo je sjajno, no idemo se zagrliti i biti dragi jedni prema drugi. Ovo je sport koji služi da vas zabavi, mi se borimo, no neke druge stvari su bitne. Ja sam jedna normalna osoba, koja se normalno osjeća nakon ovoga i takva ću i ostati.”

A koliko su zapravo to mentalne igre djelovale na nju? Većinu susreta, Rose je gledala i šutjela, pokušavajući biti maksimalno fokusirana. To je na kraju uspjela i vjerojatno je to bio jedan od glavnih faktora zašto je došla do ovog sjajnog rezultata.

“Pokušavala sam je izbaciti iz glave koliko god sam mogla. No, ona je jedi master kontrole kontrole uma, no ne može kontrolirati mene. Ključ je bio da kontroliram samu sebe i vlastite emocije. Morala sam ostati smirena, samouvjerena i raditi ono što smo isplanirali. Zato sam postala prvakinja.”

Na kraju je dobila pitanje kakvi su joj idući planovi, a odgovor je bio samo jedan. Želi otići kući i odmoriti um i tijelo. Zaslužila je!

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI