Rose Namajunas i Jessica Andrade dobile datum svoje borbe za titulu

UFCIZDVOJENA VIJEST 08.01.2019 10:15h Autor:

Namajunas vs. Andrade

Rose Namajunas napokon se vraća. Godinu i mjesec dana nakon što je obranila titulu u drugoj borbi protiv Joanne Jedrzejczyk, prvakinja slamka kategorije dočekati će iduću izazivačicu, Jessicu Andrade.

I to ne u bilo kakvoj borbi, nego će se nakon dugo vremena dogoditi situacija da američki prvak ili prvakinja brani titulu na domaćem terenu izazivača. Naime, borba između Rose Namajunas i Jessice Andrade održati će se na UFC 237 eventu, koji je za 11. svibnja najavljen u Brazilu. Još uvijek nije poznato u kojem točno gradu, budući da UFC trenutno važe opcije, ali i to bi unutar par dana trebalo biti poznato. Posljednji ovakav slučaj prvaka na gostovanju kod izazivača dogodio se u kolovozu 2015. godine, kada je Ronda Rousey u Brazilu branila titulu protiv Bethe Correie.

Namajunas je titulu osvojila u studenom 2017. godine, na UFC 217 eventu, a obranila ju je u travnju prošle godine na UFC 223 eventu. Oba puta u pitanju je bila borba protiv Joanne Jedrzejczyk. Njena duga pauza bila jer rezultat emotivne traume nakon napada Conora McGregora ne autobus s borcima, u kombinaciji s ozljedom koju je doživjela na treningu. Tek ovih dana vraća se u puni trenažni proces pa iz tog razloga tako kasni datum ove borbe. Rose u dosadašnjoj karijeri ima osam pobjeda i tri poraza, a šest puta do pobjede je došla prekidom. U posljednjih sedam nastupa slavila je šest puta.

Šest puta u posljednjih sedam nastupa slavila je i Andrade, odnosno to joj je rezime otkako se spustila u slamka kategoriju. Jedini poraz dolazi iz njenog prvog napada na titulu, kada je bolja od nje bila Joanna Jedrzejczyk. Nakon te borbe naslagala je Claudiu Gadelhu, Teciu Torres i Karolinu Kowalkiewicz, koju je pobijedila jednim od najbrutalnijih nokauta viđenih u ženskom MMA-u. Nevjerojatno je snažna i eksplozivna borkinja, koja u ovoj kategoriji izgleda nadmoćno. Upravo zbog toga je čak i bila favorit u svom prvom napadu na titulu, no podlegla je na taktičkoj odradi borbe, odnosno nije uspjela odgovoriti na kretanje i boks tadašnje prvakinje. Ovog puta je uvjerena da joj se tako što neće dogoditi te da će joj pripasti pojas prvakinje. Pretpostavljamo da bi joj “bookmakeri” ponovno mogli dati status favoritkinje, jer način na koji pobjeđuje borbe u ovoj kategoriji je i više nego dominantan.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI