Rose Namajunas i dalje traumatizirana McGregorovim napadom na autobus, uopće ne izlazi u javnost

UFCIZDVOJENA VIJEST 05.09.2018 22:11h Autor:

Rose Namajunas

UFC-ova prvakinja slamka kategorije i dalje ima problema uzrokovanih incidentom na UFC 223 eventu, odnosno napadom Conora McGregora na autobuse s borcima, odnosno na onaj u kojem se i ona nalazila.

O Namajunas je progovorio njen trener Trevor Wittman, koji je prokomentirao njenu trenutnu situaciju te ozljedu zbog koje se još uvijek ne zna kada bi se mogla vratiti i idući put braniti titulu. Govori se kako je u pitanju ozljeda vrata.

“Iskreno, ne znamo uopće što se dogodilo s njenim vratom i kada se dogodilo. No, ozljeda je ozbiljna i vukla ju je kroz oba trening kampa za borbe protiv Joanne. Ima konstantne glavobolje i to je svakako problem, kako s fizičke, tako i s mentalne strane”, rekao je Wittman u razgovoru s Arielom Helwaniem na ESPN televiziji.

Ipak, kaže kako joj problem stvara i jedna druga situacija. Kaže kako je napad Conora McGregora na autobus, koji se dogodio početkom travnja u New Yorku, još uvijek nešto preko čega nije uspjela prijeći.

“Također, Rose još uvijek vuče posljedice događaja s autobusom. To je zanimljiva situacija jer ja nisam bio u autobusu te sam se čak šalio na račun toga kada su se vratili u hotel. Ona je onda počela plakati i shvatio sam kako je situacija ozbiljna. Rose iza sebe ima problematičnu pozadinu i takav događaj utječe na nju. Ona je jedna od mentalno najjačih osoba s kojima sam ikad radio i jako dobro kontrolira svoje osjećaje te je zbog toga borkinja s kojom uživam raditi. Nje je strah borbi, prije borbi uvijek plaće, posebno prije nego treba izaći prema kavezu. Ali, protiv toga se bori na najbolji mogući način i to kako odgovara na to je nešto predivno. Ipak, težak dio oko toga je što kroz sve prolazi mentalno, a sada je problem taj što se još uvijek nije riješila posljedica tog napada. Svakako će joj trebati još malo vremena”, objasnio je te je nakon pitanja o tome trenira li ipak potvrdio da je svaki dan u dvorani, ali da izbjegava mjesta gdje se kreće veći broj ljudi. Također zamjera i UFC-u što je ponovno te snimke pustio u javnost, kao alat za promoviranje UFC 229 eventa:

“Ona uopće ne napušta kuću osim odlazaka na trening. Ne odlazi na javna mjesta jer ima strah da bi se ponovno moglo nešto tako dogoditi. Probleme joj stvara i sama promocija UFC 229 eventa, jer se loše osjeća čim netko spomene ono što se dogodilo. Promocija eventa je po meni nešto jako loše odrađeno. Znam da je cilj prodati ulaznice, ali mislim da je izuzetno neukusno to vraćati na ekran, radi osoba koje još uvijek imaju traume od istog. Respektiram UFC, promocija je njihov posao, ali nisu trebali koristiti te snimke.”

Witmann je također trener i Justina Gaethjea te je izrazio veliko zadovoljstvo njegovom pobjedom protiv Jamesa Vicka, kao i samim načinom borbe koji je prezentirao. Što se tiče Rose, još je samo dodao kako je uvjeren da će se ubrzo vratiti, odnosno da joj samo treba još malo vremena.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI