Rose Namajunas: Dobro je što nisam osvojila titulu, ne bih bila dobra prvakinja

UFCIZDVOJENA VIJEST 22.05.2015 18:40h Autor:

Rose Namajunas

Prije nastupa na sutrašnjem UFC 187 eventu, Rose Namajunas se podsjetila poraza u svojoj posljednjoj borbi, kad se protiv Carle Esparze borila za naslov prve UFC prvakinje u slamka kategoriji.

Rose Namajunas je sve iznenadila svojim sjajnim nastupom u Ultimate Fighteru, odakle je izašla kao finalistica te dobila priliku boriti se za titulu protiv Carle Esparze. No, ta joj borba neće ostati u dobrom sjećanju. Prvu rundu se borila dobro, ali drugu je u potpunosti pala te doživjela poraz prekidom.

"Pri ulasku u drugu rundu, sve u mojoj glavi se okrenulo protiv mene. Ništa nije vodilo tome da bih mogla ostati bez samopouzdanja, ali to se dogodilo. Ušla sam previše neoprezno, odnosno reagirala sam totalno suprotno od onoga što sam radila s mojim trenerima", rekla je Rose za Fox Sports.

Ipak, tek su joj 22 godine, a to joj je bio drugi poraz, i to u četvrtoj profesionalnoj borbi. Prije toga je već bolja od nje bila Tecia Torres, a sve se čini kako je prilika za uspon na tron došla prerano jer bi Rose, da je osvojila naslov, postala najmlađi UFC prvak u povijesti.

"Mlada sam i nemam iskustva kao neke druge djevojke u ovoj diviziji. No, ne mogu se vaditi na to, jer sam nastupila u borbi za titulu,  sama ta prigoda donosi jednu veliku dozu iskustva. Imam to iskustvo, puno toga sam naučila iz njega i to ću od sad koristiti za svoju dobit", prokomentirala je još jednom tu borbu i ono što je izvukla kao pouku iz poraza.

No, jedno razmišljanje je vrlo interesantno. Naime, Rose misli kako za nju kao osobu i kao sportašicu ne bi bilo dobro da je tu titulu osvojila.

"Na kraju ispada da je dobro što sam izgubila tu borbu, kad pogledam kako se ponašam sada. Imam dojam da se ne bih dobro ponašala kao prvakinja te da to na kraju ne bi bio blagoslov, nego nešto potpuno suprotno. Ne bih to podnijela dovoljno zrelo i vjerojatno bih doživjela grub pad.Ovo na kraju ispada bolje, jer sam nešto naučila te sam u poziciji pravilno graditi put prema vrhu", dodala je Rose na kraju.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI