Rose je ESPN-ova borkinja godine: “Želim inspirirati ljude da se ne moraju boriti s mržnjom!”

UFCIZDVOJENA VIJEST 05.01.2018 12:30h Autor:

Rose Namajunas

UFC prvakinja u slamka kategoriji Rose Namajunas je “Borkinja godine” u izboru slavnog ESPN-a. “Thug Rose” je na UFC-u 217 detronizirala do sada neprikosnovenu šampionku i do tada najbolju P4P borkinju svijeta Joannu Jedrzejczyk. Amerikanka, unato tome što je bila veliki “underdog” u tom dvoboju, je slavila nokautom u prvoj rundi.

U razgovoru s novinarom ESPN-a Brettom Okamotom, Namajunas se prisjetila nastupa na UFC-u 217.

“Bio je to osjećaj kao da si dio utakmice New York Knicksa. Sjedili smo u stvarno lijepoj svlačionici, osjećala sam se tako lako na nogama, bila sam jako agilna. Jednostavno sam se osjećala sjajno. U tom trenutku sam bila super žena. Moliti Oče naš je nešto što je moja navika još od kada sam bila malena. Kada sam bila bespomoćna i nisam znala što činiti, to je bilo nešto što bi me oraspoložilo. Sada to radim svjesno”, otkriva dobitnica ove prestižne nagrade.

“Sada još više vjerujem u tu molitvu. U nekim trenucima mog života okruživao me kaos i osjećala sam se kao žrtva. Nekada možeš previše postati ovisan o tom kaosu. Ali ja sam upotrebljavala tu negativnost kao svoju energiju, pokušavala sam negativnosti staviti iza sebe i krenuti u pozitivu. Želim inspirirati ljude da se ne moraju boriti s mržnjom u sebi. Možeš se boriti i samo sa strašću i željom da ovaj svijet učiniš boljim mjestom”, dodala je UFC prvakinja.

Još uvijek nije poznato kada će Namajunas prvi put braniti svoj pojas prvaka. Nije poznato niti hoće li UFC organizirati revanš protiv Joanne Jedrzejczyk ili će joj namijeniti neku drugu protivnicu.

Podsjećamo kako je Rose Namajunas i “borac/borkinja godine” u izboru Fight Sitea. Stoga čestitamo joj još jednom!

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI