Rory MacDonald: Ovog puta sam gladniji

UFCIZDVOJENA VIJEST 03.07.2015 18:31h Autor:

Rory MacDonald

Rory MacDonald na jedan je korak od prilike da zapravo naslijedi Georgesa St-Pierrea i postane UFC-ov prvak u velter kategoriji. Prepreka mu je Robbie Lawler, koji ga je savladao u studenom 2013. godine, no Rory vjeruje kako će ovog puta sve biti drugačije.

Nakon tog poraza, koji je Lawlera doveo do napada na titulu, a Roryu usporio karijeru, Kanađanin se brzo vratio treninzima te nanizao pobjede nad Maiom, Woodleyem i Saffiedineom. No, zanimljivo je čuti kako on razmišlja, odnosno što je zapravo promijenio od prve borbe sa svojim idućim protivnikom. A sigurno se promijenilo puno toga, što se moglo vidjeti i kroz nastupe.

"Mislim kako se dosta toga promijenilo od moje prve borbe s Robbiem. Prije svega što se tiče mojih vještina kao borca, no i još nekih stvari. Sad sam puno spremniji i puno više želim tu borbu nego što je to bilo prvi puta. Mogu reći da sam gladniji pobjede, a i veći je ulog nego onda. Nisam bio fokusiran, čak sam imao i problema s motivacijom. Ovog puta sam je pronašao bez problema."

Također, zanimljivo je čuti osjeća li kakav pritisak. Ipak je riječ o borbi za titulu UFC-ovog prvaka, i to borbu u koju ulazi kao izazivač. No, prema mnogima i favorit.

"Ovo je prije svega još jedna borba. Ima više pritiska, jer je borba na pet rundi protiv jednog od najboljih boraca svijeta. Titula stiže tek nakon toga. No, samouvjeren sam, bolji sam borac nego što sam bio prošli put kad smo se sastali, pa nemam problema s time", prokomentirao je, a nešto je dodao i o ovoj situaciji u kojoj je došla prilika. Mnogi su smatrali da je pojas trebao napasti već puno ranije.

"Ovo je dobro vrijeme za napad na titulu. Gledajući kako se sve dogodilo, kako je izgledala prošla borba s Robbiem te što sam imao ispred sebe te kakva je bila situacija s Johnnyem Hendricksom, mislim da je ovo došlo u pravo vrijeme. Ne mislim da sam se ranije trebao boriti za titulu, no da sad nisam dobio priliku, to bi bilo jako čudno i teško objašnjivo."

Što se tiče taktike, tu je također zanimljiv stav. Nije htio komentirati stil borbe svog protivnika, niti kakve odgovore ima na najveće opasnosti koje mu slijede. On je zapravo fokus okrenuo prema sebi:

"Prije svega ću se fokusirati na sebe, da u kavezu budem pravi ja. Da ne radim greške te da ne dolazim u pozicije koje će odgovarati mom protivniku. Prije svega namjeravam koristiti mozak te pravilnim korištenjem taktike doći do prilike završiti svog protivnika. Mislim kako sam ovog puta spremniji, i fizički i psihički."

Još je jednom ponovio da je gladniji, odnosno da ovog puta dolazi po ono što smatra da je već prvi put trebalo biti njegovo-

"Jednostavno, ovog puta želim borbu i jedva čekam da se ona dogodi. Jedva čekam zadati mu udarac, kao i primiti ih. Prošli put sam došao s planom da samo odradim borbu, a nakon što me je ozbiljnije pogodio, treću rundu se gotovo nisam niti borio. Ovog puta će sve biti drugačije", najavio je mladi Kanađanin na kraju.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI