Rory MacDonald i dalje želi Hectora Lombarda na UFC-u 186!

UFCIZDVOJENA VIJEST 11.02.2015 23:00h Autor:

Rory MacDonald

UFC-ov član velter kategorije, Kubanac Hector Lombard, je posljednji borac koji je pao na doping testu te je zbog toga otkazana njegova borba na UFC-u 184 s Roryjem MacDonaldom.

Lombard je bio pozitivan na steroid DMT nakon meča s Joshom Burkmanom na UFC-u 182. Atletska Komisija Nevade je zatražila od UFC-a da makne Lombarda s popisa boraca na UFC-u 186 dok se ne održi službeno saslušanje, što je UFC i učinio.

MacDonaldov trener, Firas Zahabi, je za MMAJunkie izjavio kako bi se njegov učenik i dalje borio s Kubancem, unatoč padu na doping testu. Ako bi došlo do borbe, Rory bi želio da se Hector i on nenajavljeno testiraju prije meča. Kanađanin bi se borio čak i bez prethodno obavljenog testa.

"Mislim da bi se Rory borio s Hectorom," izjavio je Zahabi. Ali, očito je da se neće boriti ako Lombard dobije suspenziju, što je gotovo sigurno jer je to razlog zbog kojeg je UFC skinuo meč s eventa."

Zahabi je nakon nekoliko dana od Silvinog pada na doping testu zatražio da se sport očisti od varalica zbog straha od "umiranja u oktogonu zbog dopingiranog borca koji će ubiti svog protivnika."

MacDonald vs. Lombard se neće dogoditi, a to ide Kanađaninu u korist jer bi napokon mogao dobiti priliku za napad na pojas koja mu je obećana prošle godine.

"Sad je jedna figura manje u redu za title shot, a to gura Roryja naprijed. MacDonald je u dobroj poziciji jer mu je dva puta obećan napad na pojas i već se dokazao. Tko bi još sad mogao napasti pojas?" pojasnio je Zahabi.

Još jedna velika velter borba je dogovorena, ona između Johnyja Hendricksa i Matta Browna. Hendricks je trebao odmah odraditi revanš nakon što mu je Robbie Lawler oteo pojas, ali je Robbie uzeo pauzu od borbi, pa je Hendricks prihvatio meč protiv Browna. Ovisno o Lawlerovom povratku i spremnosti pobjednika Hendricks vs. Brown, Rory MacDonald bi uistinu mogao dobiti sljedeći title shot.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI