Rory MacDonald bi uveo udaranje glavom u glavu i ostala pravila iz "mračnog" UFC-a (VIDEO)

UFCIZDVOJENA VIJEST 07.04.2015 20:35h Autor:

Rory MacDonald

Rory MacDonald nije zadovoljan s trenutnim pravilima UFC-a. Izazivač prvaka u velter kategoriji bi se htio boriti po starim pravilima iz UFC-ovog "mračnog doba", tj. htio bi da se uvedu udarci koljenima i nogama u glavu dok je protivnik na podu, kao i udarci glavom u glavu, a izbacio bi i vremenska ograničenja.

Kanađanin je 2013. podijeljenom sudačkom odlukom izgubio od trenutnog prvaka Lawlera, a sada se nada da će izbjeći izbor pobjednika kroz oči bodovnih sudaca.

"Uvijek sam uživao u dužim borbama.", izjavio je MacDonald za Fight Network. "Ali ne volim kad suci odlučuju o pobjedniku. Potrebno je više od 15 minuta kad se borite protiv boraca na ovako visokom levelu. Volim ostajati što duže u kavezu."

Rory bi uveo stara UFC pravila koja su se koristila na početku Ultimate Fighting Championshipa.

"Volio bih to. Možda to fanovi ne bi htjeli jer bi se borbe razvukle i postale dosadne. To smo vidjeli u 'starom' UFC-u. Ali da, pobornik sam toga. Volio bih da se uvedu udarci koljenima i nogama u glavu dok je protivnik na podu, udaranje glavom u glavu. Mislim da su to vrlo dobra oružja. Smatram ih važnima.", izjavio je izazivač.

Iako nema problema sa sadašnjim pravilima, MacDonald kaže kako bi se sport drastično razlikovao od ovoga danas da su ostala stara pravila.

"Ta pravila bi potpuno promijenila pozicije. Vidjeli smo bivšeg prvaka u teškoj kategoriji, Marka Colemana, kako je dominirao UFC-om u starim danima baš zbog udaranja glavom od glavu iz garda. Promijenilo bi poziciju u gardu. Udarci koljenima u glavu bi također dosta promijenili situaciju. Stajanje nad protivnikom koji je na podu ne bi bilo isto zbog udaranja nogom u glavu. Pozicioniranje i cijeli koncept bi se promijenio zbog tih pravila.

Podsjetimo, i Roryjev timski kolega, bivši vladar velter divizije Georges St. Pierre je jednom izjavio kako bi ukinuo pauze između rundi.

Robbie Lawler 11. srpnja brani svoj pojas prvaka od Roryja MacDonalda u sunaslovnoj borbi UFC-a 189. Event predvodi rat za naslov prvaka perolake kategorije između Josea Alda i Conora McGregora.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI