Rondi nije ugodno biti uzor mladim djevojkama, ali drago joj je da ima priliku biti

UFCIZDVOJENA VIJEST 04.11.2015 18:45h Autor:

Ronda Rousey

Kao UFC-ova prvakinja i jedna od općenito najpopularnijih sportašica svijeta, Ronda Rousey je životni i sportski uzor sve većem broju djevojaka. No, rekla je kako se ne snalazi baš najugodnije u toj ulozi.

Pokušala je to bolje objasniti u razgovoru za portal MMAJunkie. Prije svega, čudno je jer je do svega toga došlo jako brzo te se možda i ne snalazi najbolje u situaciji kakva se stvorila.

"Naravno da mi sve to jako laska i trudim se biti što bolja, odnosno ostavljati što bolju sliku. No, sve više mislim kako nisam dostojna toga i da nisam dovoljno dobar primjer mladim djevojka. Mislim, trudim se i mislim o tome cijelo vrijeme. Sigurno ima majki koje su sretne jer njihove kćeri žele krenuti mojim putem, no sigurno ima i onih koje se tome protive", rekla je.

Ipak, u nekim stvarima je uvjerena kako se svatko može ugledati na nju, jer bez toga ne bi postigla sve ovo, odnosno ne bi postala sportska superzvijezda i MMA borac ili borkinja sa uvjerljivo najviše pratitelja na društvenim mrežama.

"Postoje različite vrlo 'role modela'. Jedni su oni atletsko-tjelesni, a ja takvog u svom razvitku nisam imala. A sada pokušavam prezentirati jedan tip tijela kakav do sada nije imao previše prostora u mainstream medijima. Jako malo žena ovakve građe uopće dobije priliku biti prikazano i kao tinejdžerica sam čak mislila da možda sa mnom nešto nije u redu. Nije bilo lako tako odrastati i želim djevojkama pokazati nešto drugo, odnosno da su i one normalne kao i svi ostali", objasnila je ono čime se ponosi.

U svakom slučaju, Ronda mora biti svjesna da je njena trenutna eksponiranost dobra i za sport kojim se bavi te se nadamo da će ga što dulje nastaviti kvalitetno prezentirati. Jer, Ronda je zanimljiva i onima koji nisu izraziti MMA fanovi, a možda baš zbog nje to postanu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI