Ronda: Za razliku od Sare, ja sam spremna umrijeti u oktogonu

UFCIZDVOJENA VIJEST 20.02.2014 19:15h Autor:

Ronda Rousey

Ronda Rousey će po treći puta u karijeri braniti svoju UFC titulu u ženskoj kategoriji. Njena protivnica Sara McMann ima puno sličnih karakteristika kao prvakinja, između ostalog obje su bivše olimpijke, no Ronda vjeruje da postoji jedna bitna razlika u njenu korist.

"Sara McMann je strašno atletična osoba i to je razlog zašto su ljudi toliko uzbuđeni oko ove borbe. No ja sam uvjerena da sam ukupno bolji borac od nje", rekla je Ronda, koja je svih svojih osam borbi završavala pobjedom polugom na ruci protivnice.

No, osim te karakteristike, Ronda je navela još jednu za koju smatra da bi mogla biti i ključ ove borbe u njenu korist: "Ova borba i titula je meni puno bitnija nego što je njoj. Ona ima dijete i ona se vraća kući tom djetetu. Ja nemam ništa slično i mogu si dozvoliti da budem sebična i da mi pojas znači više nego njoj. Ukratko, ja sam spremna umrijeti za njega, ona nije."

Sara McMann je 2012. pobjedom nad Shaynom Baszler došla do prilike postati Invicta prvakinja, no umjesto toga odlučila se na odlazak u UFC, a ako uspije biti prva koja je savladala Rondu Rousey ispasti će da je to bila jako dobra odluka.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI