Ronda o kraju karijere: Prebit ću Cyborg i vratiti pojas Dani Whiteu (VIDEO)

UFCIZDVOJENA VIJEST 19.07.2015 12:43h Autor:

Ronda Rousey

Ronda Rousey priprema se za UFC 190 koji je na rasporedu 1. kolovoza, kada će braniti pojas protiv Bethe Correije u Rio de Janeiru.

Najjača žena UFC-ove bantam kategorije očekuje laku pobjedu, u prilog joj idu sve prognoze stručnjaka i kladionica, a pitanje je ima li nakon Correije ijednu ozbiljnu suparnicu koja bi mogla ugroziti njenu vladavinu. Jedini pravi izazov, čini se, mogla bi joj biti borba protiv Cris Cyborg, o čemu se već dugo govori, a i Ronda je priznala da sanja o toj prilici.

"Imam ideju kako bi izgledala moja posljednja borba, prebila bih Cyborg, Dana White bi mi posljednji put stavio pojas, a ja bih ga skinula i vratila mu ga", rekla je Ronda.

Ona i Cyborg već godinama ratuju "trash talkom", ali kako se bore u različitim kategorijama (Cyborg drži titulu perolake kategorije u Invicta FC), do borbe još nije moglo doći. Kako UFC nema kategoriju iznad 65 kilograma, Cybor bi morala skinuti kilažu da bi se borila s Rousey, što je i najavila da će pokušati napraviti.

Rousey često podsjeća na njen pad na doping-testu i tvrdi da je odluka na Cyborg koja mora skinuti masu nabijenu steroidima.

"Nadam se da će se borba dogoditi, ali sve je na njoj. Neću ja nju naganjati, nije to zaslužila. Ona je prevarantica, i ako može doći do 66 kilograma puna steroida, onda ih se može i riješiti", rekla je Ronda koja ima 11 pobjeda u isto toliko borbi u UFC-u. Ipak, smatra da za nju još ima kvalitetnih protivnika.

"Kada osjetim da je ponestalo mogućih protivnika, tada ću završiti karijeru. Trenutno dolaze sa svih strana. Jednom, kad osjetim da ženski MMA može izdržati desetljeće bez mene, moći ću se povući. Zato, nadajte se da mi ne ponestane protivnika tako skoro", dodala je Rousey i objasnila da joj novac nije toliki motiv jer bi sa zarađenim milijunima već odavno objesila rukavice o klin.

Uvjerena je da UFC i Cyborg više trebaju tu borbu nego ona. "Ako ona to ne želi, ja se mogu okrenuti drugim stvarima u životu. Ona je ta koja će bez mene pasti u zaborav", zaključila je Ronda.
 

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI