Ronda dobila veliko priznanje godinu dana nakon posljednjeg nastupa

UFCIZDVOJENA VIJEST 12.01.2018 12:10h Autor:

Ronda Rousey

Rondu Rousey gotovo sigurno više nikada nećemo vidjeti u Octagonu. Iako je predsjednik UFC-a Dana White nedavno otkrio medijima da je ova bivša prvakinja i dalje u USADA-inom programu te nije potpuno odustala od sporta, dojam je da će Ronda teško natrag u kavez.

Ipak, da je tijekom karijere ostvarila nešto posebno, može se zaključiti i prema posljednjem priznanju koje je stiglo godinu dana nakon zadnjeg poraza, onog protiv Amande Nunes na UFC-u 207.

Prema pisanju MMAManie, “Rowdy” će biti primljena u “Internacionalnu sportsku kuću slavnih”. Ceremonija će se održati 3. ožujka u Columbusu tijekom “Arnold Schwarzenegger Sports Festivala”. Osim Rousey, u istu Kuću slavnih će biti primljen još jedan bivši UFC prvak – Bas Rutten.

Rousey u profesionalnoj karijeri ubilježila 12 pobjeda i dva poraza. Ono što je ona činila godinama svojim protivnicama, na koncu se dogodilo njoj u posljednja dva nastupa. Doslovno je samljevena od Holly Holm i na koncu od Amande Nunes. Nikada se nije oporavila od ta dva teška posrtaja.

Od 12 profesionalnih pobjeda njih 11 je stiglo u prvoj rundi. Samo je Miesha Tate preživjela do treće runde na UFC-u 168, ali je onda i ona morala “tapkati” na legendarni “armbar”. Tijekom dominacije UFC-om, Rousey je nanizala Carmouche, Tate, McMann, Davis, Zingano i Correiu. Spomenimo i da je prije UFC-a, Rousey bila prvakinja Strikeforcea, a u amaterskoj karijeri je također ostvarila tri pobjede “armbarom” u prvoj rundi.

S pravom je se mora smatrati borkinjom koja je popularizirala ženski MMA i otvorila ga svjetskoj javnosti.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI