Romeru suspenzija od šest mjeseci zbog korištenja kontaminiranog suplementa

UFCIZDVOJENA VIJEST 05.04.2016 11:39h Autor:

Yoel Romero/Instagram

Yoel Romero je postigao nagodbu. Antidopinška agencija USADA dodijelila je 38-godišnjem Kubancu suspenziju od šest mjeseci što znači da će “Soldier of God” biti spreman za povratak u oktogon već u lipnju.

Problemi su za Romera počeli u prosincu nakon što su testovi pokazali da koristi ekstrakt hormona rasta, Ibutamoren. Romero je porekao namjerno korištenje i krivnju svalio na kontaminirane suplemente. Analizom je potvrđeno da su njegovi suplementi zaista sadržavali zabranjenu supstancu iako ona nije bila navedena na popisu sastojaka.

Budući da nije svjesno kršio propise, Romero je uložio žalbu USADA-i. Agencija mu je ponudila suspenziju od 9 mjeseci što je odbio, ali se nagodio na šest, a suspenzija se smatra aktivnom od 12. siječnja. U izjavi za MMA Fighting Romero je rekao kako će tužiti firmu koja je proizvela spomenute suplemente.

“Želim se zahvaliti obitelji, prijateljima, timskim kolegama i fanovima što su bili uz mene tokom ovog velikog iskušenja. S time u vidu, jučer sam pristao na šestomjesečnu suspnziju zbog korištenja kontaminiranog suplementa 5 dana nakon svoje posljednje pobjede. Moj menadžement će pravno goniti proizvođače tih suplemenata. Hvala svima vama koji ste vjerovali u mene. Za one koji nisu vjerovali, nadam se da sam im dao razlog da vjeruju u naporan rad. A što se tiče vas koji ste pokušali uništiti moje ime, srest ćemo se uskoro”, poručio je.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI