Romero: Što se dogodilo s Amerikom? Vratite se Isusu, a ne gay Isusu (VIDEO)

UFCIZDVOJENA VIJEST 28.06.2015 12:24h Autor:

Yoel Romero

Mnoge je šokirao Romerov govor o oktogonu, nakon pobjede nad Lyotom Machidom. Kubanac s floridskom adresom odlučio je otvoreno kritizirati američki zakon o legalizaciji homoseksualnih bračnih zajednica te je došlo do velikog broja kritika.

Romero koji, unatoč tome što već tri godine živi na Floridi, izbjegava govoriti engleskim jezikom, ovog se puta odlučio obratiti fanovima upravo na njihovom jeziku te je pitao što se dogodilo s državom te pozvao ljude da prate Isuse, a ne gay Isusa, kao što se može vidjeti na videu priloženom ispod teksta.

Nebitno koji je stav fanova ili čitatelja ovog teksta, ta Romerova izjava bila je potpuno nepotrebna, prije svega iz tog razloga što se jedan sportaš ne bi trebao miješati u takve stvari, a s druge strane i zbog toga što je kritizirao državu koja mu je dala priliku. Kad se glava "ohladila", pokušao je to anulirati na press konferenciji, no teško da je uspio ispraviti ono što je napravio u kavezu tijekom razgovora s Jonom Anikom.

"Prije svega želim se ispričati zbog nesporazuma. Ja sam prije svega božji čovjek, a Bog je ljubav. Meni će ljubav uvijek biti na prvom mjestu, a ono što sam htio reći je da ljudi trebaju pratiti američki san. Bog je čovjeka učinio slobodnim, da čini što želi i voli koga želi. Ja nisam osoba koja treba ikoga kritizirati, trebam gledati samo sebe i kako da postanem bolji čovjek. Ono što sam zapravo htio reći je da je ovo najbolja država na svijetu, koja mi je dala priliku da živim svoj američki san i htio sam se javno zahvaliti. Nema bolje države, jer ova je blagoslovljena od Boga", izjavio je Yoel na španjolskom, uz simultano prevođenje.

Izjave su zapravo potpuno suprotne i teško da je Yoel ovime išta objasnio. Možda da jednostavno ipak prestane davati izjave na engleskom jeziku?

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI