Romero: Nisam svjesno uzimao nedozvoljena sredstva

UFCIZDVOJENA VIJEST 09.02.2016 11:00h Autor:

Yoel Romero

Nakon što je svladao Ronalda Souzu na UFC-u 194, Yoel Romero razmišljao je o napadu na naslov prvaka u srednjoj kategoriji. No, pojavili su se problemi s korištenjem nedozvoljenih sredstava…

Romero je nedavno objavio kako se nada da će njegov B uzorak donijeti dobre vijesti, a on i njegov Menadžer Malki Kawa gostovali su na “The MMA Hour”.

“Romero je uzeo određeni dodatak prehrani nakon borbe koji je kontaminiran. Taj je sastojak imao nedozvoljenu supstancu. Dao je USADA-i to što je uzeo. Kad pročitate na naljepnici piše da je to prirodni dodatak te je trebao biti čist. To može svatko uzeti. Taj je proizvod bio kontaminiran sa supstancom zbog koje je pao na testu. Ništa od toga nije nezakonito. Ono na čemu je pao nije pisalo da se nalazi u cijelom proizvodu. Jasno je da nije kriv.”, izjavio je Romerov menadžer Malki Kawa.

Romero tvrdi da nije uzimao nedozvoljena sredstva svjesno jer mu je jasno da tako može ugroziti karijeru.

“Moja je odgovornost kad nešto uzimam. No, mislim da bi javno upozorenje i opomena bili poštena kazna. Ne znam, nitko ne zna. Kad na sastojku piše da je čist onda ga uzmete. Cijeli život naporno treniram i odricao sam se mnogih stvari. Ne samo da bih bio prvak već i da bih uzdržavao obitelj. Ako bih uzeo to što tvrde da sam uzeo onda bih doveo u opasnost mogućnost da uzdržavam obitelj. Više razmišljam o obitelji nego o naslovu prvaka. Svjestan sam da bi me uhvatili kad bih uzimao nedozvoljena sredstva.”, izjavio je Yoel Romero.

Romero je suočen s mogućom dvogodišnjom suspenzijom, a sve bi trebalo biti jasnije krajem tjedna.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI