Rogan srušio Ngannouov rekord, ali postoji caka… (VIDEO)

UFCIZDVOJENA VIJEST 28.03.2018 13:21h Autor:

Screenshot

Slavni UFC-ov TV komentator, uspješan komičar i voditelj popularnog podcasta, Joe Rogan, je nabavio tkz. “PowerKube” – mašinu na kojoj je UFC teškaš Francis Ngannou postavio svjetski rekord u snazi udarca dok je boravio u UFC-ovom “Performans institutu”.

Rogan je ovu mašinu koja računa snagu ili vašeg udarca rukom ili vašeg udarca nogom, instalirao u svoj novi podcast studio. Odlučio ju je isprobati ispred kamera i objaviti svoj rezultat. Doduše, poznati komentator je namjestio uređaj kako bi na njemu mogao isprobati svoje nože tehnike u kojima je znatno kalitetniji od onih ručnih. Dok je Ngannou mjerio snagu udarca šakom.

I rezultati su zaista zapanjujući. I idu u prilogu teoriji da Kamerunac zaista ima izuzetno snažan udarac. On je, ako je vjerovati videu koji je objavio sam UFC uoči meča protiv Stipe Miočića na UFC-u 220, “PowerKube” udario snagom od 129,161 jedinica. I to krošeom. Time je uspio preskočiti dotadašnjeg rekordera – kick boksača Tyronea Sponga.

U videu koji je objavio na društvenim mrežama, Rogan je nogom uspio ubilježiti više od Ngannoua. No, morate imati na umu da je udarac nogom znatno snažniji od onog rukom. Rogan je najprije ubilježio 130,000 (u trapericama) da bi nešto kasnije uspio dići svoj najbolji rezultat na 152,000.

“”Mislim da je Ngannou ostvario 120 i nešto. 129! To je ludo! Toliko ja mogu ostvariti nogom – i to nogom koje čitav dan nose čitavo naše tijelo”, izjavio je Rogan komentirajući svoje i Ngannouve rezultate.

“On je ubilježio 129,161 udarcem rukom. Ja sam ubilježio 152,000 danas. Gdje ste kuje?”, otkrio je Rogan u utorak te je izazvao ogroman broj pozitivnih reakcija.

Pogledajte pokušaje koje je objavio na društvenim mrežama.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI