Rogan se izlanuo: UFC radi na novom dizajnu rukavica!

UFCIZDVOJENA VIJEST 26.11.2018 12:14h Autor:

Screenshot

Kada govorimo o tehničkim nedostacima MMA borbe u kavezu, jedan od najproblematičnijih segmenata bez sumnje su rukavice koje borci nose tijekom mečeva.

Iako prilagođene u isto vrijeme za udaranje, baš kao i za “grappling”, sadašnji dizajn MMA rukavica ostavlja mnogo prostora za ozljeđivanje protivnika prstima. S obzirom da su oni nezaštićeni i otvoreno vire izvan rukavice, ubodi prstom u oko su svakodnevnica MMA mečeva.

I dok je Bellator svoje rukavice dodatno prilagodio ili je bolje reći zakrivio, pa nemaju toliko problema sa takvim incidentima, UFC se i dalje muči. Ne prođe gotovo niti jedan event na kojem ne vidimo scene u kojima se jedan borac drži za oči jer je dobio neugodan ubod koji ga spriječava da se normalno nastavi boriti.

Tijekom svog posljednjeg podcasta koji je emitiran ove subote, slavni UFC-ov TV komentator Joe Rogan je otkrio informaciju za koju je i sam rekao da je možda nije smio otkriti. A tiče se upravo UFC-ovih rukavica i njihovog dizajna. Rogan tvrdi da UFC upravo radi na novom dizajnu koji će biti mnogo sigurniji za borce.

“Postoji zaista realan problem s rukavicama, a trenutačno se radi na rješenju”, izjavio je Rogan razgovarajući s Brendanom Schaubom i Eddiejom Bravom.

“Ne mogu sada previše govoriti o tome, zakleo sam se da ću šutjeti”, dodao je Rogan.

Ipak je još nešto otkrio…

“Postoji bolji dizajn rukavica na kojem se upravo radi. Netko na njemu radi. Ne mogu više ništa reći. Već sada sam rekao previše”, iskren je TV komentator.

Najvjerojatnije jest da neka poznata kompanija, koja se bavi proizvodnjom rukavica, u suradnji s MMA gigantom usavršava trenutačni dizajn UFC rukavica. Kada bi trebali vidjeti nov izgled i kada bi on trebao imati svoju premijeru u Octagonu, za sada se ne zna. No, lijepo je čuti da UFC radi na sigurnosti svojih zaposlenika…

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI