Joe Rogan komentirao Sakijev potpis za UFC

UFCIZDVOJENA VIJEST 26.05.2017 10:35h Autor:

Gokhan Saki

Potpis Turčina Gohkana Sakija za elitnu svjetsku MMA promociju UFC je odijeknuo poput bombe medijskim borilačkim eterom. Ne postoji značajniji portal u borilačkom svijetu kojem Sakijev potpis za UFC nije bio vijest dana, a gotovo svi autoriteti iz MMA svijeta su preko društvenih mreža komentirali ovaj prilično neočekivan potez.

> Otkrivena kategorija u kojoj će se Saki boriti i vjerojatni datum debija

Neki su oduševljeni te vjeruju da će Saki biti značajan faktor u poluteškoj kategoriji, a drugi sumnjaju da ovaj MMA debitant s 33 godine može napraviti nešto više poput njegovih prethodnika Mirka Filipovića, Marka Hunta ili Alistaira Overeema – kick boksača koji su prešli u slobodnu borbi i napravili uspješnu tranziciju.

Jedan od onih koji vjeruju da će Saki biti uspješan jest i UFC komentator – slavni Joe Rogan. On je u prošlosti mnogo puta iskazivao oduševljenje tehnikom, eksplozivnošću i mogućnostima Gokhana Sakija jer je i sam veliki kick boxing fan koji prati gotovo svaki Gloryjev event. U četvrtak se preko svog Twitter profila osvrnuo na Sakijev potpis za UFC.

“Vjerujem da će velik broj UFC-ovih boraca u poluteškoj kategoriji krenuti na duple treninge hrvanja. Gokhan Saki je ISTINA!”, napisao je Rogan sugerirajući da će rijetko koji UFC borac htjeti izmjenjivati udarce s Turčinom.

S obzirom na nedostatak iskustva u hrvačkom dijelu borbe, Rogan vjeruje da će većina Sakijevih protivnika htjeti meč što prije dovesti na parter kako bi izbjegli opasne udarce rukama i nogama turskog nokautera.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI