Rogan: Kevin Lee može biti prvak, ali mora otići kod Firasa Zahabija!

UFCIZDVOJENA VIJEST 27.05.2019 16:09h Autor:

Ilustracija

UFC “contender”, najprije u lakoj, a sada i u velter kategoriji, Kevin Lee, je izgubio tri meča u posljednja četiri nastupa unutar slavnog Octagona. Prije toga je imao čak pet pobjeda u nizu što je popularnog UFC-ovog komentatora Joea Rogana natjeralo na analizu i neke zaključke.

Rogan smatra da nije koincidencija da su loši rezultati Kevina Leeja krenuli nakon što mu je preminuo dugogodišnji trener Robert Follis.

“Kevin Lee treba neki pripremni kamp. U karijeri svakog borca postoje neki ključni trenuci, a borci moraju shvatiti kada je to i kada moraju napraviti neku promjenu. Kada shvatiš da ne radiš stvari kako bi trebao, onda moraš napraviti drastičnu pobjedu”, izjavio je Rogan u jednom od svojih posljednjih podcasta na YouTube kanalu.

UFC-ov komentator i analitičar vjeruje da Amerikanac i dalje ima potencijal postati UFC prvak, no prije toga se mora vratiti na pravi put i mora ponovno početi bilježiti pobjede.

“On 100 posto može biti UFC prvak. Ali mora napraviti neke promjene. On treba dirigenta, on treba jeb…g vođu. On treba ili Grega Jacksona ili Matta Humea ili Firasa Zahabija ili Dukea Roufusa. Mislim da bi Kevin Lee trebao otići k Firasu Zahabiju”,  smatra Rogan.

Zahabi je glavni trener i vlasnik montrealskog TriStar Gyma gdje stanuju šampioni poput Georgesa St. Pierrea ili Rorya MacDonalda. Mnogi ga smatraju jednim od najboljih trenera u svijetu slobodne borbe, a u njegovoj dvorani je pripremni kamp za  posljednji nastup u KSW-u odradio i naš Roberto Soldić.

“Razlog zašto smatram da bi Lee trebao otići kod Firasa Zahabija jest taj što je kvalitetom i sposobnostima vrlo sličan Georgesu St. Pierreu. Ima sjajne udaračke kvalitete, ima odličan tajming, vrlo je atletičan, ima sjajna rušenja. Nitko ne zna kako ukomponirati takve kvalitete bolje od Firasa Zahabija. To je razlog zašto mislim da bi trebao otići tamo bez da potcjenjujem male kampove”, zaključio je Rogan u svom podcastu.

U posljednjem nastupu Lee je izgubio prekidom od bivšeg prvaka Rafaela Dos Anjosa. Bio je to njegov debi u velter kategoriji nakon što je u zadnjem meču do 70 kilograma poražen i od Al Iaquinte. Posljednju pobjedu je ubilježio u meču s Edsonom Barbozom u travnju 2018. godine. Ukupno ima 17-5 u profesionalnoj karijeri.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI