Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Rogan: Bodovni sustav u UFC-u je jebeno sranje! | Fight Site

Rogan: Bodovni sustav u UFC-u je jebeno sranje!

UFCIZDVOJENA VIJEST 02.10.2013 15:34h Autor:

Joe Rogan

Poznati UFC-ov sukomentator i legitimni BJJ crni pojas, Joe Rogan, je "raspalio" po aktualnom sustavu bodovanja kojim se služe Atletske Komisije u SAD-u i koji je postao više-manje opće prihvaćen u svijetu. Radi se o iz profesionalnog boksa preuzetom "10-point must" sistemu, koji Rogan smatra neadekvatnim za slobodnu borbu.

"Bodovanje je puno mana. Manjkavo je na različite načine. Najveći je zato što se radi o sistemu preuzetom iz boksa. To bi moglo biti dobro kada se radi o meču na 12 rundi. 12 rundi po tri minute je jako različito od tri ili pet rundi po pet minuta. 10-9 se boduju izjednačene runde u kojima svatko može pobijediti, a u drugoj pak rundi jedan borac prebije drugoga i opet je 10-9. To nema nikakvog jebenog smisla. Ovaj sistem iz boksa treba pustiti i razviti specifičan bodovni sustav za MMA", objasnio je Rogan i dodao da UFC kao organizacija može učiniti jako malo.

"Atletska Komisija ne radi ništa. To je razlog zbog kojeg recimo C.J. Ross radi kao sutkinja ili je radila kao sutkinja. Komisija jednostavno odrađuje očajan posao na svakom nivou. UFC ne može diktirati ništa, ne može diktirati tko je sudac u kavezu ili pored njega. Ne možemo odrediti pravila, ne možemo napraviti ništa. Jedino što možemo sugerirati neke stvari, ali na kraju opet Komisija odlučuje", zaključio je poznati komentator.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI