Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Rodriguez prebio i nokautirao Penna, suci teško oštetili Marcina Helda | Fight Site

Rodriguez prebio i nokautirao Penna, suci teško oštetili Marcina Helda

UFCIZDVOJENA VIJEST 16.01.2017 09:24h Autor:

Penn vs. Rodriguez

Prvi UFC event u 2017. godini ponudio je jednu, na kraju smo vidjeli, izuzetno nepotrebnu glavnu borbu, u kojoj je Yair Rodriguez apsolutno demolirao i prebio legendardnog BJ Penna. Joe Lauzon došao je do pobjede protiv Marcina Helda konfuznom sudačkom odlukom, a na glavnom programu su još slavili Ben Saunders i Sergio Pettis.

Yair Rodriguez je protiv BJ Penna potvrdio da ovo nije bio samo duel stare i nove škole. Ovo je ipak bio duel potrošenog veterana i jednog od fizički najtalentiranijih boraca koje je ovaj sport do sada upoznao. El Pantera je suzdržan bio samo prvu minutu borbe, a onda je krenuo vatromet udaraca. Jednostavno, djeluje kao da u stand up borbi nema tehnike koju ovaj Meksikanac ne može savršeno izvesti, pa su na Pennu odsjedali high kickovi, kružni udarci, boksačke tehnike i još štošta iz arsenala ovog nevjerojatno uzbudljivog borca. BJ Penn je legenda, to nije upitno, no on je u ovoj borbi izgledao kao amater koji se igrom slučaja našao u UFC kavezu. Već smo jednom gledali ovako očajnog Penna, u trećoj borbi protiv Frankiea Edgara, no ovo je bilo možda još gore od onog. Nekako je BJ preživio prvu rundu, ali već na samom početku druge bilo je gotovo. Rodriguez već nakon deset sekundi pogađa prednji ubodni udarac nogom, na koji veže desni kroše i Penn je na podu. Kreće oko dvadesetak sekundi kanonade udaraca, gdje se Penn pokušavao braniti, no nije uspijevao uzvratiti te sudac John McCarthy smatra kako je vidio dovoljno i prekida borbu.

U sunaslovnoj borbi ovog eventa odmah smo vidjeli i prvu veliku ovogodišnju grešku sudaca, ali i pravi sportski potez Joea Lauzona. Sada već legendarni Joe ovu se borbu susreo s talentiranim Poljakom Marcinom Heldom i nije pružio dobar nastup. Bila je to zapravo vrlo zanimljiva i sadržajna borba, kao i svaka Lauzonova, no ovog puta on nije bio pravi. Iako je u svakoj rundi imao po par ozbiljnih napada i udaraca te je dva puta kroz borbu napao pokušajem poluge ili gušenja, Held je bio borac koji je kontrolirao ovu borbu. Lauzona je rušio čak pet puta, gdje je nakon toga bio aktivan i na podu, odlično je koljenima kontrolirao klinč, a pokazao je i da ima što ponuditi u borbi na nogama. To je vidio jedan od tri suca, bodovni mu dodijelivši sve tri runde, no druga dvojica su šokirali sve, pa čak i Lauzona, s dvije runde koje su dodijelili njemu. Lauzon je došao do pobjede podijeljenom odlukom, no odmah nakon borbe je rekao kako to nije bila njegova borba te da ga je Marcin Held nadvladao i da je on trebao slaviti.

Vrlo dobar posao matchmakinga odrađen je na borbi Bena Saundersa i Courta McGeea. Nije to zapravobio duel kakav se očekivao, budući da je riječ o jakog hrvaču i vrhunskom BJJ borcu, no ono što su ponudili na nogama bilo je vrlo zanimljivo i neizvjesno. McGee je bio borac koji je gurao naprijed i relativno diktirao tempo, no Saunders je pogađao bolje kombinacije uz posebno ubojite kickove u tijelo, koji su radili primjetnu štetu kod McGeea. Prve su dvije runde protekle u takvom ispitivanju snaga, gdje McGee nije uspio pogađati ozbiljne kombinacije, unatoč tom konstantnom držanju koraka naprijed. Takva je bila i prva polovica treće runde, dok McGee onda napokon ruši i kreće kontrolirati Saundersa, u čemu je uspio. No, to je sve došlo prekasno. Sva tri suca su procijenila kako je Saunders prve dvije runde bio bolji borac te je došao do pobjede odlukom, unatoč izgubljenoj posljednjoj rundi.

Glavni program otvoren je taktički vrlo zanimljivom borbom muha kategorije između bivšeg izazivača Johna Moraga i Sergia Pettisa. Dva brza i kompletna borca su se međusobno testirala u gotovo svim aspektima slobodne borbe, a mi smo još jednom mogli vidjeti kako mlađi brat Pettis napreduje svakom borbom. Na gotovo sve što je Moraga ponudio, Pettis je imao odgovor, a posebno je dobro izgledao u trećoj rundi. Tamo je potvrdio kako kondicijski stoji fantastično, budući da je djelovao kao da je borba tek počela, u potpunosti preuzeo kontrolu cijele situacije i doveo borbu do situacije gdje sudačka odluka ne može otići nigdje drugdje nego uvjerljivo na njegovu stranu. Treća pobjeda Pettisa u nizu, no još uvijek čeka svoj prvi trijumf prekidom.

Najspektakularniji potez uvodnog dijela programa, ali vjerojatno i cijelog eventa, sigurno pripada Alekseiu Oleiniku, koji je na Viktoru Pesti ispucao svoju “specijalku”, ezekiel gušenje koje jako rijetko gledamo u MMA-u. Riječ je o tradicionalnoj tehnici, koji se izvodi u poziciji gdje se protivnik nalazi na borcu, koji onda iz donje pozicije hvata njegov vrat i prisiljava ga na tapkanje. To se već u prvoj rundi dogodili Viktoru Pesti, koji zapravo nije mogao vjerovati što se dogodilo. Čeh je odlično otvorio, poslao Oleinika na pod, završio na njemu i onda se odjednom našao u poziciji gdje nema drugog izbora nego tapkati.

S uvodnog programa ćemo još pohvaliti sjajan nastup Nine Ansaroff, koja je napokon potvrdila ono što se govori o njenom talentu, kao i sjajnu pobjedu francuskog teškaša Cyrila Askera, koji je dokazao da je u Zagrebu samo imao lošu večer te kako je uistinu kvalitetan borac kao što se najavljivao pri potpisivanju za UFC. Joachim Christensen prekidom je savladao Bojana Mihajlovića, koji je samo dokazao kako nema kvalitetu potrebnu za nastupanje u UFC-u, a briljantan nokaut prezentirao je Walt Harris protiv Chasea Shermana. Augusto Mendes podijeljenom je odlukom bio bolji od Frankiea Saenza, Tony Martin jednoglasnom od Alexa Whitea, dok je u susretu debitanata Drakkar Klose bio bolji od Devina Powella

UFC Fight Night 103 – Rezultati

Yair Rodríguez def. B.J. Penn – TKO (R2 0:24)
Joe Lauzon def. Marcin Held – podijeljena sudačka odluka
Ben Saunders def. Court McGee – jednoglasna sudačka odluka
Sergio Pettis def. John Moraga jednoglasna sudačka odluka

Drakkar Klose def. Devin Powell jednoglasna sudačka odluka
Augusto Mendes def. Frankie Saenz – podijeljena sudačka odluka
Oleksiy Oliynyk def. Viktor Pešta – SUB (R1 2:57)
Tony Martin def. Alex White jednoglasna sudačka odluka

Nina Ansaroff def. Jocelyn Jones-Lybarger – SSUB (R3 3:39)
Walt Harris def. Chase Sherman – KO (R2 2:41)
Joachim Christensen def. Bojan Mihajlović – TKO (R3 2:05)
Cyril Asker def. Dmitri Smoliakov – TKO (R1 2:41)

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI