Rockholdu nije jasno kako je Smith postao izazivač: “U srednjoj kategoriji nije mogao primirisati Top 10”

UFCIZDVOJENA VIJEST 13.01.2019 16:46h Autor:

Luke Rockhold i Kamaru Usman

Novo pojačanje UFC-ove poluteške kategorije je Luke Rockhold. Bivši prvak srednje kategorije čeka svoju prvu borbu u novoj diviziji te je prošao kroz možebitne opcije, ali je isto tako iznio nevjericu u to da je Anthony Smith dobio priliku boriti se za titulu.

Prošlo je sada već godinu dana otkako se Luke Rockhold nije borio. Početkom prošle godine bio je u sjajnoj poziciji. Čekala ga je borba za titulu srednje kategorije protiv Roberta Whittakera i bio je nabrijan na povratak trona. Onda se Whittaker ozlijedio, borba je postala za privremenu titulu, a Rockhold je izgubio od Yoela Romera. Idući nastup trebao je imati u studenog, kada se u Madison Square Gardenu trebao boriti protiv Chrisa Weidmana, no tu je borbu od bio prisiljen otkazati zbog ozljede.

Nakon toga svega, Rockhold je donio odluku o prelasku u polutešku kategoriju, s kojom su ga već sredinom prošle godine povezivali. Tada se špekuliralo o borbi protiv Alexandera Gustafssona, no na kraju je sve ostalo pri špekulacijama. No, odluka je sada konačna i Luke će se od sada boriti protiv 93 kilograma. Sada je samo pitanje kada i tko bi mu mogao biti protivnik.

“Htio sam borbu krajem ožujka, no sada se realnije čini početak travnja. Sve ovisi o tome kojeg protivnika mogu dobiti. Znam da se Jones, iz nekog razloga, htio brzo vratiti pa je dobio Smitha i znam da je još nekoliko momaka iz vrha međusobno upareno. Corey Anderson mi se čini kao dobra opcija, svakako tražim top borca za protivnika”, rekao je Luke tijekom gostovanja kod svog imenjaka Luke Thomasa, u MMA Houru.

Dobro je proučio kategoriju i sviđa mu se kakvu mu se opcije otvaraju u njoj. No, jedna stvar nije mu jasna. Jednostavno ne može vjerovati da je Anthony Smith, nakon tri pobjede od čega su dvije nad veteranima, došao do prilike napasti Jona Jonesa i boriti se za naslov.

“I dalje mi nije jasno kako je Smith dobio borbu za titulu. To je borac koji u srednjoj kategoriji nije mogao primirisati Top 10. Ta borba biti će gotova u prvoj rundi i nije mi jasno zašto su je ugovarali. Corey Anderson bi sigurno izgurao nekoliko rundi, ali osobno mislim da je Jan Blachowicz najčvršći borac iz vrha te kategorije. Nije toliko vješt, ali je jako čvrst i izdržljiv borac”, iznio je svoje mišljenje Rockhold, a onda je dodao nešto o tome što vidi kao najbolji ispit za sebe. Jedan od kandidata svakako je Gustafsson, s kojim je već bio povezivan:

“Ja osobno tražim borbu koja me može staviti tamo gdje mi je mjesto. Alexander Gustafsson je zanimljiv borac. Vidjeli smo da očito kod njega postoje neki problemi u borbi na podu. Ne znamo kakve on ima planove, gdje će pasti i što UFC želi učiniti s njim. Ja se želim boriti s nekim tko je na putu prema tituli, jer tako najbolje mogu poslati poruku. Razgovarati ćemo s UFC-om i doći do rješenja.”

Rockhold je u dosadašnjoj karijeri upisao 16 pobjeda i četiri poraza, dok je kao UFC borac na šest pobjeda i tri poraza. Osim spomenutog Romera, bolji od njega bili su Vitor Belfort te Michael Bisping, koji mu je oduzeo titulu prvaka.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI