Rockholdov trener bijesan što borba s Weidmanom nije zaustavljena ranije

UFCIZDVOJENA VIJEST 17.12.2015 10:10h Autor:

UFC 194

Luke Rockhold je prošlog vikenda zaustavio Chrisa Weidmana i postao novi prvak srednje kategorije. Međutim, Rockholdov trener smatra da je Weidman primio previše nepotrebne štete i ljut je što sustav ne dopušta trenerima da bace ručnik i prekinu borbu.

Rockhold je do pobjede došao u četvrtoj, ali glavni dio posla je obavio krajem treće runde. Nakon Weidmanovog nespretnog “kicka”, Rockhold dolazi do rušenja i zatim je uslijedio brutalni “ground’n’pound”. Sudac Hearb Dean je iz poštovanja Weidmanu dao svaku priliku da se izvuče, iako je bilo jasno da on nema šanse i borba se po mišljenju mnogih trebala zaustaviti puno ranije.

Rockholdov trener Javier Mendez jedan je od tih ljudi koji smatraju da se Weidmana moglo spasiti nepotrebnih batina, ali on nije ljut na suca, već na čitav sustav jer ne dopušta trenerima da reagiraju i sami zaustave borbu.

“Trebaju nam, kao u boksu, jednostavnija pravila tako da mi u kutu ne trebamo doktora da bi zaustavili borbu. Tko zna bolje od trenera što njegov borac može ili ne može podnijeti? Ako vidimo da naš borac prima batine, trebali bismo imati pravo da bacimo ručnik bez da nas doktor ili netko ometa. Ako bi netko trebao biti ljut zbog toga, onda je to sam borac. Pustite nas da se brinemo oko toga”, rekao je Rockholdov trener.

Mendez je ljut što borci primaju nepotrebnu štetu i to smatra nesportskim sistemom, a smatra da su i u Weidmanovom kutu priželjkivali prekid.

“Kladim se da su Longo i Serra mislili ‘Sranje, trebamo baciti ručnik’, a ne ‘Hajde Chris, izvuci se’. Kladim se da su se pitali ‘Koji se vrag događa?’ Znam da su to mislili i treba nam bolji način da prekinemo borbe. Chris nije trebao te dodatne batine”, zaključio je Mendez.

Zanimljivo je napomenuti da, iako Mendezov argument ima smisla, Weidmanov trener Ray Longo je objasnio da su već prije borbe imali dogovor sa svojim borcem da se meč ni u kojem slučaju ne prekida. S druge strane, ne bi ga mogli prekinuti ni da su htjeli.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI