Rockhold: Prelazim u polutešku kategoriju, ali imam jedan uvjet

UFCIZDVOJENA VIJEST 19.09.2017 12:28h Autor:

Luke Rockhold

Bivši UFC prvak u srednjoj kategoriji Luke Rockhold se proteklog vikenda vratio pobjedničkim navikama.

Na “Fight Night” priredbi u Pittsburgu je prekidom u drugoj rundi svladao Davida Brancha. Nakon za njega iznimno bitnog slavlja, Rockhold najavljuje pohod na tron srednje kategorije, ali i natjecanje u višoj poluteškoj. Prije prelaska u -93 kg kategoriju, postoji jedan uvjet koji mora biti zadovoljen. Njegov prijatelj i suborac iz tima Daniel Comier ili mora preći u teško diviziju ili se mora umiroviti…

“Borit ću se u poluteškoj diviziji. Ovaj put mi je jako teško bilo skidati kile. Uvijek je teško, neću vam lagati. Volio bih preći u polutešku kategoriju. Mislim da bi mi tamo išlo jako dobro. U dviranu, to je kategorija koja je meni prirodna. Mislim da bih tamo mogao napraviti velike stvari.”

“No, DC je očito glavni u toj kategoriji trenutačno. Ne želim ništa raditi dok se on ne makne. Ako se digne u tešku ili ako se umirovi, tada vam mogu garantirati da ubrzo stižem u polutešku. Ali prije toga imam ovdje nedovršenog posla”, priznao je Rockhold u razgovoru za MMAJunkie.

Iako je slavio protiv Brancha, jednoglasna ocijena jest kako je izgubio prvu rundu u tom meču. Rockhold nije oduševljen, ali je zadovoljan onime što je pružio u Pittsburgu.

“OK sam s onime što sam prikazao. Nisam očekivao da će krenuti tako snažno prema naprijed. Htio sam najprije pronaći svoj tajming, uspostviti neku distancu. No, malo me usporilo skidanje kilograma, pokušao sam se maknuti iz klinča i povezati stvari u kavezu. Najbolji sam kada čekam”, zaključuje bivši prvak.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI