Rockhold komentirao Weidmanov dolazak u polutešku: “Dobra odluka!”

UFCIZDVOJENA VIJEST 01.07.2019 12:10h Autor:

Luke Rockhold & Chris Weidman

Luke Rockhold komentirao je prelazak Chrisa Weidmana u polutešku kategoriju. Smatra kako je njegov veliki konkurent napravio dobar potez, a dao je komentar i možebitnog revanša u budućnosti.

Za samo pet dana, Luke Rockhold debitirat će u UFC-ovoj kategoriji do 93 kilograma. Mnogi su bivšeg prvaka srednje kategorije već dulje vremena vidjeli u toj diviziji, a sad će se to napokon dogoditi. Na glavnom programu UFC 239 priredbe čeka ga borba protiv Jana Blachowicza.

Početkom jeseni u poluteškoj bi trebao debitirati i Chris Weidman. Borac preko kojeg je Rockhold uzeo titulu srednje kategorije te također borac protiv kojeg nije uspio odraditi dva puta dogovareni revanš. Rockhold je iznio svoje razmišljanje o tom potezu svog velikog rivala.

“Mislim kako je to dobra odluka. Mislim kako se previše troši skidajući na 84 kilograma. On je velik tip i vjerujem da bi promjena kategorije moglo dobro proći”, rekao je Rockhold, a onda se okrenuo tome što je njemu i Weidmanu prednost u novoj kategoriji:

“Mislim kako puno poluteškaša ima problema s tehnikom i traže uspjeh kroz svoju veličinu. Ako dođeš kao tehnički jak i vješt borac, mislim kako ćeš napraviti dobar posao ovdje.”

Kako su ponovno u istoj kategoriji, otvara se i pitanje revanša koji mnogi žele vidjeti.

“Chris je dobar borac i uvjeren sam da će napraviti dobre stvari. Putem ćemo vidjeti kako će se stvari odvijati što se tiče možebitnog revanša, nikad ne znaš do čega sve može doći”, objasnio je Luke, koji je ipak u potpunosti fokusiran na borbu protiv Jana Blachowicza. Ukoliko uspješno debitira u novoj diviziji, automatski postaje jedan od glavnih kandidata za velike stvari.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI