Rockhold: Jasno je da GSP pokušava pobjeći iz divizije!

UFCIZDVOJENA VIJEST 10.11.2017 10:29h Autor:

Luke Rockhold

Trebao je samo jedan dan da se “vječni nezadovoljnik” Luke Rockhold oglasi oko novonastale situacije u srednjoj kategoriji. Slavljem GSP-a na UFC-u 217 okrunjen je novi prvak, dok se onaj privremeni, Robert Whittaker, polako oporavlja od ozljede. No, prema posljednim informacijama i prema onome što se može čuti od St. Pierrea (izjava od četvrtka), još uvijek nije sigurno hoće li Kanađanin sljedeći dvoboj odraditi u srednjoj kategoriji ili ne.

Iako je tako dogovorio s Danom Whiteom prije povratka u Octagon, sada su se, čini se, stvari promijenile. A to naravno ne odgovara Lukeu Rockholdu…

“Nažalost, čini se kako ćemo opet imati zastoj i trebat će neko vrijeme da se razriješi što je sljedeće. Znam da je St. Pierre ugovorno vezan braniti svoj pojas, ali kao što smo svi čuli, povlači se i pokušava pronaći način da se iz toga izvuče. To je očito…”, izjavio je bivši prvak za Submission radio u četvrtak.

“Mislim da je smiješno, ako mu dopuste da to izvede, a ostane mu pojas. Neka uprazni mjesto prvaka i neka se spusti u velter i bori s Woodleyjem. Čini se da je to ono što i želi. Mislim da se UFC treba vratiti korijenima, onome što je kompanija nekoć bila. Ako predugo ideš ovako krivim putem, onda više neće biti povratka. Otišli su predaleko s Conorom McGregorom i sada imaju nered. Moraju pronaći način da se najbolji bore protiv najboljih, a moraju prestati skakati s jedne stvari na drugu”, dodao je razočarani Rockhold koji se nakon jednogodišnje pauze nedavno vratio slavljem protiv Davida Brancha u rujnu.

Ukoliko GSP ne želi ujediniti pojas u meču s Whittakerom, Rockhold je spreman uskočiti. Ipak ima jedan veliki uvjet; meč mora biti za pravi, a ne privremeni pojas!

“Spreman sam boriti se, a znam i da je Whittaker spreman. Očito je da on vidi GSP-a i vidi velik novac. No, pitanje je hoće li se taj meč  iobistiniti? Koliko dugo će trebati da dođe do njega? Ja sam spreman uskočiti i ubrzati stvari.”

“Razgovarao sam već s UFC-om oko borbe protiv Whittakera u Perthu i to je realna mogućnost, ali ne želim se boriti za privremeni naslov. GSP mora riješiti stvari u svojoj glavi. Mora krenuti naprijed ili se maknuti. Jer realno, Robert Whittaker je pravi prvak. Bisping je u mojim očima izgubio titulu davnih dana kada se odlučio boriti s borcima koji su izvan topa 10. Tako da je Whittaker zaslužio pojas. Borio se protiv Jacarea, borio se protiv Yoela, borio se protiv top contendera i napravio je ono što je potrebno da budeš prvak. U mojim očima, prvak je Whittaker. Tako da sam spreman za Perth, ali je sada pitanje kako će se čitava stvar odigrati…”, zaključuje bivši prvak.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI