Rockhold i Weidman gostovali u FOX studiju: Prvak kaže kako bi rasturio Lukea u grapplingu (VIDEO)

UFCIZDVOJENA VIJEST 19.04.2015 11:32h Autor:

Luke Rockhold, Daniel Cormier i Chris Weidman

Nakon što je završen UFC on FOX event na kojem je Luke Rockhold savladao Lyota Machidu te vjerojatno osigurao mjesto izazivača u srednjoj kategoriji, gostovao je u studiju FOX-a, gdje je gost bio i prvak, Chris Weidman. Iako Weidman još ima odraditi posao prije toga, čini se da su pripreme za njihovu borbu već krenule.

Malo prije dolaska Luke Rockholda u studiu, Chris Weidman je prokomentirao njegov nastup, a posebno je zanimljivo bilo čuti mišljenje o Rockholdu te kakvog ga vidi, ako gleda kroz prizmu budućeg protivnika. Za Rockholda ima samo riječi hvale, no vidi i jedan nedostatak kojeg bi pokušao iskoristiti:

"Mislim kako je Luke Rockhold odličan borac, dobar je u svim segmentima, ali njegov će problem biti što se za ništa ne može reći da je savršen, odnosno da je majstor nekojeg dijela MMA-a. Bolji sam od njega u hrvanju i jiu-jitsu te mislim da je Luke tu u problemima."

Isto je Weidman ponovio i nakon što je Rockholdu postavljeno pitanje može li se nositi sa svakim na podu. Rekao je kako bi ga rasturio u grapplingu, odnosno u jiu-jitsu, na što se oba borca nasmijala, a Weidman je dodao kako dosadašnje borbe ne znače ništa te da je bitno samo kakvi su njih dvojica međusobno jedan protiv drugog.

No, prva prednost Rockholda je što je protiv Machide došao do pobjede jednom dominacijom i dosta brzo izborenim prekidom. Za razliku od njega, Weidman je protiv Machide odradio 25 minuta teške borbe, ponajbolje borbe prošle godine. Luke je bio upitan koliko mu je bilo bitno napraviti Machidi nešto što Weidman nije te kakvi su mu planovi i misli li da je izborio mjesto idućeg izazivača.

"Naravno da mi je bilo važno da dođem do pobjede prekidom. Uvijek se trudim ostaviti neku poruku, a ovog puta sam htio nokautirati Machidu da bih napravio ono što Chris nije. Nisam još s nikim razgovarao, no ne razmišljam o planovima UFC-a, ja imam svoje planove. Jedan Brazilac je pao, vrijeme je da Chris riješi svog, pa da odradimo što moramo", kaže bivši Strikeforce prvak, na što se Weidman nadovezao:

"Sanjao sam kako ću imati borbu u prosincu u New Yorku, u Madison Square Gardenu, i da će to biti jedan od najvećih evenata ikad. Skroz sam mislio kako će mi protivnik biti Jon Jones, no izgleda da sad napokon gledam u onoga s kim bih se tamo trebao sastati."

Naravno, prije toga će se nešto pitati i Vitora Belforta, no što ako se Vitor ozlijedi i Chris ostane bez protivnika za event 23. svibnja. Hoće li Luke biti spreman uskočiti već tada. Odgovor je bio brz, jasan, no i očekivan:

"Ostat ću sigurno u treningu. Kao što vidite, nakon ove borbe sam izašao zdrav, čist i netaknut, pa ne smijem propustiti priliku ako se pojavi." 

Ništa protiv te borbe ne bi imao niti nositelj pojasa. "Naravno da bih prihvatio to, Luke je borac sličnog stila kao Vitor Belfort te ne bi bilo velike promjene u mojoj pripremi", rekao je Chris na što je Luke dodao: "Nemoj tako, ja sam čist borac!"

Što su još rekli te što su u kameru poručili jedan drugom, pogledajte u priloženom videu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI