Roberto Soldić nakon osvajanja KSW titule: Pokazao sam da sam kompletan borac i da mogu protiv bilo koga na svijetu! (VIDEO)

UFCIZDVOJENA VIJEST 30.12.2017 18:21h Autor:

Roberto Soldić

Novopečeni velter prvak KSW-a, Roberto Soldić (13-2), osvrnuo se na najveću pobjedu karijere koja mu je prošlog vikenda u Katowicama osigurala titulu prvaka prestižne europske promocije.

>Objavljeni najbolji trenuci Soldićevog demoliranja dosadašnjeg KSW prvaka (VIDEO)

Soldić je u glavnoj borbi KSW 41 priredbe uništio dotadašnjeg prvaka Borysa Mankowskog koji nakon treće runde više nije bio sposoban nastaviti meč. Iako je do pobjede došao s lakoćom, u intervjuu za MMA Novosti 22-godišnjak je objasnio da uvjeti za borbu s njegove strane nisu bili idealni i zato vjeruje da publika još uvijek nije vidjela njegov pravi potencijal.

“Nisam bio spreman specifično za tog protivnika. Deset dana prije sam prihvatio meč. Bio sam u Americi, kad sam vratio imao sam jet lag i nisam se dobro osjećao. Tako da je uglavnom sve dobro prošlo. Što se borbe tiče, radio sam ono što inače radim. Sad sam ljudima pokazao da sam kompletan borac. Da radim i parter, da radim hrvanje… Tako da , valjda je ljudima sad malo jasnije. Da sam bio spreman još bi bolje bilo, sto posto. Bio bi jači tempo i možda bi sve ranije završilo.”

Što je sam Soldić shvatio nakon što je savladao borca na tako visokom nivou poput Mankowskog?

“Da se mogu boriti sa svima na svijetu. Da tko god uđe u kavez sa mnom osjeća moju snagu i tehniku. Spreman sam za sve. Samo mi dajte priliku i ja ću to pokazati.”

Soldić iz borbe u borbu dokazuje da je budućnost MMA-a i ozbiljna konkurencija svim velterašima. Dodatnu potvrdu dobio je i u SAD-u gdje je imao priliku trenirati s raznim borcima svjetske klase.

“Neću sad imenovati neke ljude s kojima sam radio u Americi. Ja sam vidio taj kalibar ljudi, ali ništa me nije impresioniralo. Ljudi su stvarno bježali od mene par puta. Nisu htjeli uopće ići u razmjene sa mnom.”

Roberto se u intervjuu osvrnuo i na svoj napeti susret s Dricus du Plessisom, ali i na potencijalni meč s KSW-ovim prvakom srednje kategorije, Mamedom Khalidovom. Kompletni razgovor Soldića sa Zlatkom Ostrogoncem pogledajte u priloženom videu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI