Robert Whittaker: “Pobijedio ili izgubio, ovo je tek početak moje ostavštine!”

UFCIZDVOJENA VIJEST 29.05.2018 13:03h Autor:

Robert Whittaker

Ostalo je još 11 dana do UFC 225 eventa, kojeg predvodi borba za titulu srednje kategorije. Nju napada Yoel Romero, a brani ju Robert Whittaker, koji ju je protiv njega osvojio. Ovim putem je Whittaker najavio što misli da će ovog puta biti drugačije nego u prvoj borbi, onoj iz srpnja prošle godine.

Prvi australski UFC prvak odradio je veliki interview s Megan Olivi, koji će biti prikazan na UFC Fight Passu, no dio razgovora postavljen je na UFC-ov Youtube kanal. Unutar tog sadržaja našlo se pitanje o tome gdje Whittaker vidi razloge svog uspjeha te kako je postao jedan od najmlađih UFC prvaka u povijesti promocije.

“Radim više nego itko drugi, napredujem bolje nego itko drugi. Svakom borbom i svakim treningom učim, a i dalje sam dovoljno mlad da to mogu svakom borbom sve bolje prezentirati. Bilo da pobijedim ili izgubim ovu borbu, to je zapravo tek početak moje ostavštine. Sve što mogu treniram do maksimuma i dovodim svoje tijelo do granica”, rekao je ovaj 27-godišnjak, koji je u UFC još od 2012. godine te je polako gradio svoju karijeru, upravo na onaj način kakav bi se to zapravo i trebalo. Nije preskakao stepenice i nitko mu ne može osporiti da naslov prvaka drži zasluženo i s razlogom.

Romera je savladao u srpnju prošle godine, na UFC 213 eventu. Bila je to pobjeda jednoglasnom sudačkom odlukom, gdje je posebno dobro odradio posljednje dvije runde, a zanimljivo je kako je jako dobro sakrio ozljedu, koja mu se dogodila već u prvih pet minuta borbe. Sjajan nastup donio mu je privremeni pojas prvaka, koji je kasnio postao onaj pravi, nakon što ga je napustio Georges St-Pierre.

“Prva je borba bila sjajna, odradio sam odličan posao, no ovog puta želim i moram biti još bolji. Romero je opasan, iako mu se bliži kraj karijere, ali zbog toga ima ogromnu motivaciju. Ja sam se prvu borbu borio ozlijeđen, ovog puta toga neće biti i to bi trebalo biti ono što će napraviti da budem još bolji.”

Neke stvari će sigurno biti drugačije, kao što će drugačije biti i pripreme. A zanimljivo je čuti za što se točno Whittaker priprema.

“Pripremam se za 25 minuta moje dominacije, ali isto tako znam da imam 25 minuta prilike da ga završim. Ono što je najvažnije je da budem ono što jesam, takva zapravo je filozofija moje karijere. Doći ću tamo i odraditi ću svoju borbu kako najbolje znam i mogu.”

Whittaker je ostvario sedam čistih pobjeda, otkako je napustio velter i otišao u srednju kategoriju. Redom je pobjeđivao Clinta Hestera, Brada Tavaresa, Uriaha Halla, Rafaela Natala, Dereka Brunsona, Jacarea Souzu i Yoela Romera. Sada će pokušati drugom pobjedom protiv Romera potvrditi pojas.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI