Robert Whittaker: Kontrolirati ću tempo i nanositi Romeru štetu dok ga ne uništim

UFCIZDVOJENA VIJEST 02.07.2017 21:48h Autor:

Robert Whittaker

Za točno šest dana, Robert Whittaker pokušati će savladati Yoela Romera i postati privremeni prvak UFC-ove srednje kategorije. I on apsolutno zna što treba učiniti da uspije u svom naumu.

Nešto što mnogi spominju Whittakeru je činjenica kako je on savladao Jacarea Souzu nokautom u drugoj rundi, dok je Romeru to uspjelo putem podijeljene sudačke odluke, za koju mnogi smatraju da mu nije niti trebala pripasti. No, mladom Australcu to ne predstavlja apsolutno nikakav faktor prije ove borbe.

“To mi ništa ne znači, svaka borba je druga priča, svako uparivanje donosi potpuno novu situaciju. To zapravo ništa ne znači, možeš pobijediti jednog borac, a izgubio od onog koji je izgubio od tog kojeg si pobijedio. To ne znači apsolutno ništa”, rekao je.

No, to ne znači da on sebe ne vidi kao favoriti i da ne misli kako ima način za upisati pobjedu koja će mu donijeti priliku napasti Michaela Bispinga i postati jedan jedini i pravi UFC prvak do 84 kilograma.

“Vidim sebe u kontroli ove borbe, mislim kako će u pitanju biti inteligentna borba gdje će svatko pokušati odraditi svoju taktiku i kome to bolje uspije će pobijediti. Glavno će biti diktirati ritam, a ja imam sve potrebne vještine da u tome uspijem. Jednostavno, vidim borbu u kojoj ću mu nanijeti jako puno štete. Može ju on primati i držati, no svako ljudsko tijelo to može podnositi samo do jedne određene razine. Trebam samo staviti svoje ruke na njega i onda ću uspjeti u naumu”, objasnio je kakva bi trebala biti strategija.

Naravno, mora se paziti Romera koji je već više puta dokazao kako je opasan u svakom trenutku borbe. Naime, Kubanac ima čak tri pobjede nokautom u trećoj rundi i to u borbama koje je u tim trenucima gubio.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI