Robert Whittaker: Bio sam spreman na ovakvu borbu, miran i pun samopouzdanja

UFCIZDVOJENA VIJEST 16.04.2017 12:41h Autor:

Robert Whittaker

Kada kao veliki autsajder pobijedite Ronalda ‘Jacarea’ Souzu na način na koji je to učinio Robert Whittaker, automatski postajete poznat svakom ljubitelju slobodne borbe. Zapravo, taj 26-godišnji Australac je samo izgradio nastup na svom samopouzdanju i vrhunskoj pripremi borbe.

Whittaker je odradio borbu gdje je gotovo cijelo vrijeme dominirao protiv borca kojeg su mnogi vidjeli na poziciji prvaka čim mu se pruži prilika. Ipak, nastup Jacarea Souze bio je daleko od šampionskog, a s druge strane imao je borca koji je svaki dio borbe pripremio i odradio gotovo savršeno.

“Ne mogu reći da sam očekivao da će biti takva borba, ali sam se pripremio za takvu borbu. To nam je bio cilj kroz pripreme. U dvorani i izvan nje sam radio na toj borbi. Pregledali smo sve moguće opcije i ovakav nam se scenarij činio realan, pa smo tako prilagodili taktiku. Ja sam je se pridržavao i ovo je krajnji rezultat”, prokomentirao je Robert tijek borbe i svoju pobjedu.

Jacarea je u knockdown prvi puta bacio na samom početku druge runde, no nije nasrnuo nego je dozvolio Brazilcu da se ustane. Ipak, nakon toga je kvalitetnim kretanjem i ulascima samo nanosio dodatnu štetu, prije nego je borbu završio u pravom trenutku:

“Znam kada oštetim svog protivnika i isto tako znam kako da kontroliram situaciju u kojoj ima oštečenog protivnika. Tako je bilo i ovog puta, sve sam odradio smisleno.”

Ključan trenutak svakako je bila situacija kad je Jacare doveo borbu u parter, gdje se osjeća najbolje, ali nije uspio apsolutno ništa kapitalizirati, odnosno njegov protivnik se brzo ustao i počeo raditi još bolje.

“Imao sam samopouzdanje čim smo krenuli u borbu. Potrošio sam sate na rad oko takvih situacija, prošli smo kroz sve najgore situacije u kojima sam se mogao naći. Najvažnije je bilo ostati miran i raditi ono što je potrebno da se izvučem. Tako sam se i uspio ustati”, objasnio je situaciju koja je po mnogima prelomila borbu.

Jedan od novinara mu je prenio kako ga je Luke Rockhold prozvao za borbu na UFC 213 u srpnju, pa je bio upitan i da kaže nešto na to. Ipak, nakon najveće pobjede u karijeri, reagirao je pravilno i jednostavno. Prvo namjerava sve posložiti u glavi i razumjeti kakav je uspjeh zapravo napravio.

“Ovo mi je prva vijest oko toga. Ne mogu razmišljati o tome, sada želim prvo vidjeti svoju suprugu i djecu te odmoriti od ove borbe. Kasnije ćemo o mogućim opcijama oko toga što mi iduće slijedi.”

Whittaker je trenutno na šest pobjeda iz isto toliko nastupa, otkako je postao član srednje kategorije, a četiri pobjede u tom nizu su došle nokautom. Imena su također impresivna, Clint Hester, Brad Tavares, Rafael Natal, Uriah Hall, Derek Brunson i Ronaldo Souza. Ukoliko ne dobije nekim slučajem odmah priliku za naslov, vjerojatno će mu jedna pobjeda niti dovoljno da napadne pojas. Gledajući koliko je mlad, mogao bi biti budućnost ove divizije.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI