Robbie Lawler: Conor nam je olakšao posao promocije, mogao sam se koncentirati samo na sebe i trening

UFCIZDVOJENA VIJEST 09.07.2015 18:44h Autor:

Robbie Lawler

To što je borba Robbie Lawlera i Rorya MacDonalda pomalo pala u drugi plan, radi promocije one između Conora McGregora i Josea Alda, odnosno Chada Mendesa, UFC-ovom prvaku u velter kategoriji to nimalo ne smeta. Štoviše, smatra kako mu je činjenica da ne mora promovirati borbu izuzetno olakšala pripreme za nju.

Gledajući na borilački staž te povijesno na popularnost divizije, borba između Robbie Lawlera i Rorya MacDonalda, za UFC-ovog prvaka u velter kategoriji, bi trebala biti ispred one između Conora McGregora i Chada Mendesa. No, McGregor je majstor promocije te je velikim dijelom zbog njega upravo borba za titulu u perolakoj zapravo i glavna borba UFC 189 eventa. Velter prvaku, Robbie Lawleru, to ne smeta, naprotiv.

"Ovo mi se u potpunosti sviđa. To je takav posao, da je na meni na promoviram borbu, odradio bih to. Ovako nisam morao, Conor je to riješio za nas. Ja sam se mogao posvetiti treningu i pripremi za borbu te mislim jedino o tome kako se potpuno unijeti u Rorya i nokautirati ga", iznio je svoje mišljenje o načinu promocije eventa na kojem nastupa te činjenici da njegova borba nije glavna.

A upravo ta borba bi mogla biti sjajna i izjednačena, kakva je uostalom bila i prva borba njega i Rorya MacDonalda, a ona se dogodila u studenom 2013. godine. MacDonald je tad bio favorit, Lawler pridošlica iz Strikeforca koji je tek vraćao formu, no Robbie je iznenadio i došao do prilike boriti se za titulu. 20 mjeseci kasnije, isti protivnik, a pojas se nalazi u vlasništvu Lawlera.

"Ja respektiram svakoga, no ja sam prvak i na meni je da dođem i pokažem za što sam sposoban i koliko sam truda i posla uložio u to da budem što bolji. Mislim kako sam u posljednjih sedam mjeseci još dodatno odrastao kao borac. Tako ću i nastaviti rasti svakom borbom, odnosno dokazivati koliko dobar mogu biti" nije Robbie htio previše o protivniku, no dodao je nešto o tome što bi moglo biti drugačije nego je bilo u prvoj borbi:

"Nije mi bitna razlika između toga gdje je on bio tad, a gdje je sad, odnosno koliko je napredovao te koliko je danas bolji nego onda. Gledam samo na sebe i na to koliko sam ja evoluirao i napredovao, kao borac i kao osoba. Na kraju, to je jedino bitno, raditi na sebi i na taj način ne dozvoliti nikome da te savlada. Osjećam se sjajno, tijelo me u potpunosti sluša i potpuno sam spreman na ono što me čeka."

Lawleru je ovo prva obrana naslova prvaka, a MacDonaldu je također prvi napad na titulu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI