Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Robbie Lawler: Askren nije bio ni blizu toga da me uguši, skupljao sam energiju da ga podignem i bacim | Fight Site

Robbie Lawler: Askren nije bio ni blizu toga da me uguši, skupljao sam energiju da ga podignem i bacim

UFCIZDVOJENA VIJEST 03.03.2019 15:25h Autor:

Herb Dean i Robbie Lawler

Robbie Lawler nije lako prešao preko poraza koji mu se dogodio u borbi protiv Bena Askrena. Tvrdi kako nije bio ni u kakvoj opasnosti u trenutku prekida, nego da je odlučio čekati Askrenovo umaranje, nakon kojeg bi preuzeo kontrolu nad borbom.

Žestoke rasprave vode se danas svuda gdje je tema MMA i jutros održani UFC 235. Glavni dio rasprave svakako je prekid koji se dogodio u borbi Bena Askrena i Robbiea Lawlera, odnosno način na koji je sudac Herb Dean završio tu borbu. Mišljenja oko toga su podijeljena, a glavni argument onih koji podržavaju Deanovu odluku je to da smatraju kako je Lawler na trenutak zaspao, što je bio dovoljan razlog za brzu reakciju glavnog suca. Ipak, Lawler kaže kako je prava situacija zapravo bila u potpunosti drugačija.

“Sranja se događaju i greške su moguće. Herb me provjerio i dao sam mu palac gore, no on je uskočio. Nisam mogao čuti što mi govori zbog položaja Askrenovih ruku za gušenje. Moja je glava bila na Askrenovom tijelu, a ruka s druge strane i nisam ga mogao čuti. Ruku sam spustio sam, a kada me provjerio sam mu dao palac gore. Kada je prekinuo sam bio ljut i pitao sam ga što je to napravio, bio sam dobro. Događa se. On je fantastičan sudac, jednostavno je napravio pogrešku”, pokušao je “Ruthless” objasniti što se događalo u borbi, ponajviše u trenucima kad je ona prekinuta.

Zapravo, kaže kako je baš u tim trenucima u glavi smislio plan kako preuzeti kontrolu nad borbom, da bi onda odjednom došao spomenuti prekid, na koji je prvobitno jako burno reagirao.

“Nije me gušio, budući da sam razmišljao o tome kako ću ga podići i baciti. Stiskao je podosta jako i trošio se, tako da sam odlučio pustiti ga da umori ruke. Tako je barem sve to meni izgledalo, ne mogu znati kako je izgledalo na TV, no meni je izgledalo kao da se troši bez da me zapravo guši. Vjerojatno sam ranije trebao dati palac gore”, ispričao je Lawler kako je njemu sve to izgledalo, a onda je još dodao nešto o potencijalnom prigovoru na ishod i mogućem revanšu:

“Ne tražim nikakve izlike. Pokušati ću biti pozitivan po pitanju cijele situacije. Volio bih ovu borbu ponovno odraditi. Kukati zbog poraza ne namjeravam, a ostalo ću prepustiti onima koji se brinu o mojoj karijeri.”

Lawleru je ovo bio drugi poraz u nizu i treći u posljednje četiri borbe.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI