Roach: Htio bih da se GSP vrati u velter, ovdje se previše umarao (VIDEO)

UFCIZDVOJENA VIJEST 07.11.2017 14:27h Autor:

GSP i Roach

Jedan od najboljih boksačkih trenera današnjice, legendarni Freddie Roach, je proteklog vikenda bio u kutu Kanađanin Georgesu St. Pierreu tijekom njegovog meča protiv Michaela Bispina na UFC-u 217. Iako je i ranije surađivao s GSP-om, ovo je prvi put da je njihova suradnja poprimila višu razinu i da je Roach savjetovao St. Pierrea i na samom eventu. Ovo je ujedno i prvi put da je Roach bio na jednoj UFC-ovoj priredbi.

Na koncu se suradnja pokazala jako plodonosnom jer je GSP nokautirao Bispinga, nešto što mu nije pošlo za rukom gotovo deset godina. Tijekom dvoboja, Kanađanin je pokazao i neke nove boksačke elemente koje su posljedica treninga s Roachom.

Gostujući u poznatoj emisiji The MMA Hour, Roach je komentirao nastup svog pulena u New Yorku te je najavio daljnu suradnju. Iako je zadovoljan mečem protiv Bispinga, slavni trener je svjestan nekih nedostataka koji su se primjetili…

“Bio sam malo zabrinut jer je bilo vidljivo da ostaje bez snage. Radi se o borbi visokog ritma, a u prvoj rundi je boksao vrlo dobro i bio sam zadovoljan tim dijelom. Bisping je snažan protivnik, vratio se u drugoj rundi. Počeo je kontrirati našu desnu ruku svojom desnom i tada sam primjetio da se otvara prostor za lijevi kroše. Naime, Bisping sporo vraća tu desnu ruku, malo je lijen kod toga”, opisuje Roach svoje dojmove s UFC-a 217 dodavši da je sugerirao svom borcu da počne bacati lijevu ruku što češće.

Boksački stručnjak je ustvrdio da mu je čitavo iskustvo UFC eventa bilo impozantno, a produkciju UFC-a je nazvao sjajnom. Na pitanje što je uzrokovalo usporavanja St. Pierrea u drugoj rundi, nešto što nije karakteristično za bivšeg, a sada ponovno i aktualnog UFC prvaka, Roach nije dvojio…

“Možda se malo umarao. Mislim da je stvar u tome što je prešao u višu kategoriju. Nisam siguran je li to najbolja težinska kategorija za njega i hoćemo li se ponovno tamo boriti. Ali vidjet ćemo što će se dogoditi”, objašnjava Roach.

Problem bi mogla biti klauzula u ugovoru koja garantira UFC-u da će GSP u slučaju pobjede protiv Bispinga ostati u srednjoj kategoriji bar još neko vrijeme. Roach sumnja da je to pametan potez, no…

“Ja ne mogu donijeti tu odluku. Trebat će mi pomoć ostatka trenera. Trebam njihove impute, ali Georgeov dojam je tu najbitniji. Mislim da bih ga volio vidjeti u nižoj kategoriji, tamo gdje se bolje osjeća i gdje je već naviknut boriti se.”

“No u isto vrijeme to možda neće biti moguće. Moramo se dogovoriti s promotorom. S UFC-om. A obično je onako kako oni odluče”, zaključuje Roach.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI