Riveru ne zanima borba protiv Moraesa: Imao je svoju priliku!

UFCIZDVOJENA VIJEST 09.01.2018 18:12h Autor:

Jimmie Rivera

Marlon Moraes potpisao je ugovor za borbu protiv Jimmiea Rivere, no njegov potencijalni protivnik je to odbio uz komentar kako je Moraes imao svoju priliku te kako se on okreće drugim stvarima.

Što se tiče te spomenute prilike, ona se pojavila tjedan dana prije UFC 219 eventa, na kojem se Rivera trebao boriti protiv Johna Linekera, koji je već ranije zamijenio prvobitno planiranog Dominicka Cruza. Lineker se ozlijedio i Moraes je rekao kako ga zanima ta borba, no kasnije je ipak otkrio kako nije u stanju skinuti kilograme. U nešto više od mjesec dana prije toga je odradio dvije teške borbe te nije bio u stanju opet se spustiti na 61.5 kilogram, ali niti na 66, koliko je na kraju Rivera ponudio kao zamjensku opciju. 

“Realno je kako nisam mogao zadovoljiti niti 66 kilograma, jednostavno nije bilo moguće. U tom trenutku sam na 73 kilograma”, objasnio je Moraes, koji je već potpisao ugovor za borbu protiv Rivere uz puni kamp. Ona bi se održala 24. veljače na UFC on FOX 28 eventu, no izgleda da od toga neće biti ništa, budući da je Rivera odbio tu borbu uz izgovor kako je Moraes imao svoju priliku.

“Imao si svoju priliku, sada je vrijeme za druge stvari”, rekao je Rivera, koji je već objasnio kako sebe vidi u borbi protiv Codya Garbrandta ili Dominicka Cruza, kada se ovaj oporavi. Dodao je: “Smiješno je da neki govore kako bježim od njega. Možda ću se boriti protiv njega jedan dan, no to je moguće samo kad ja budem prvak, a on izbori priliku da postane prvi izazivač. Sve dok ne postane prvi izazivač, on me nimalo ne zanima.”

Zanimljivo, Riveri nije ovo prvi puta da odbija protivnika. Već je ranije odbio Marlona Veru kao zamjenskog protivnika. Tada je bilo pet dana do borbe, Vera je već spremio stvari, ali Rivera je to odbio uz izgovor kako bi mu bilo neugodno prebiti toliko slabijeg borca i da on nije zlostavljač. To mu nije smetalo kada je prihvatio boriti se protiv Moraesa, sjajnog rangiranog borca, koji bi imao samo tjedan dana i koji je odradio dvije teške borbe u kratkom vremenu. Ipak, on i dalje tjera priču u svom smjeru.

“Ja sam za borbu protiv Marlona saznao preko UFC-a i žao mi je što to nije bilo bolje iskomunicirano. Marlon je na kraju dobio nekoliko opcija da se bori protiv mene i rekao je ne četiri puta. Ja sada idem naprijed, zaslužio sam da se borim samo s onima ispred mene”, završio je Rivera.

Rivera u karijeri ima skor 21-1, uz 20 pobjeda u nizu, od čega je pet u UFC-u. Ono što mu nikako ne ide u prilog je činjenica da je čak 15 pobjeda ostvario sudačkim odlukama, a takve borce UFC nikada nije previše preferirao.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI