Rivera prihvatio opasni izazov, a hrabroj zamjeni odlučio olakšati borbu s kilogramima

UFC 25.12.2017 15:49h Autor:

Jimmie Rivera (Instagram)

Još uvijek se čeka službena potvrda, no sve vodi prema tome da glavni program UFC-a 219 neće ostati bez elitnog okršaja u bantam kategoriji.

Četvrtorangirani izazivač Jimmie Rivera mogao bi se tako ovog vikenda u oktogonu naći s petorangiranim Marlonom Moraesom, koji se odmah ponudio da kao zamjena uskoči umjesto Johna Linekera koji će izgleda morati hitno na operaciju.

Ako zaista dođe do ovog dvoboja, 29-godišnjem Moraesu bi ovo bio treći ulazak u oktogon u svega mjesec i pol dana. Podsjetimo, nakon što je u studenom svladao Johna Dodsona, ovaj je aktivni Brazilac već 9. prosinca nokautirao Aljamaina Sterlinga.

Rivera je pak u svom posljednjem nastupu pobijedio Thomasa Almeidu te se njegov impresivni omjer trenutno zaustavio na 21-1.  Naglasimo i kako Jimmie potencijalnoj zamjenu nudi borbu na 138 (lbs), odnosno prekoračenje od 0,9 kilograma. Time zapravo Moraesu želi olakšati skidanje kilograma koje definitivno ne bi bilo jednostavno u svega pet dana koliko je preostalo do ove priredbe.

Nema sumnje kako bi uspješniji iz ovog dvoboja postao vlasnikom ozbiljne kandidature za idućeg izazivača.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI