Rick Story objasnio zašto više nije član UFC-a: Za njih sam potrošna roba, vrijeme je da se posvetim drugim stvarima

UFCIZDVOJENA VIJEST 22.02.2017 13:24h Autor:

Rick Story

Rick Story je jedan od brojnih boraca s kojima je UFC nedavno prekinuo suradnju. No za razliku od nekih, Story nije otpušten iz promocije nego je ispunio ugovor i odlučio se posvetiti drugim stvarima prije novog angažmana u oktogonu.

Story uoči posljednjeg meča na ugovoru nije htio potpisati novi već se nadao da će pobjedom nad Donaldom Cerroneom biti u boljoj poziciji za pregovore, međutim, Cerrone ga je nokautirao…

“Imao sam tri pobjede u nizu i pustio sam da mi ugovor istekne tako da imam veću moć u pregovorima u slučaju da pobijedim Cerronea što mi se očito obilo u glavu”, rekao je Story za Fox Sports. “Ali na taj način sam stvorio priliku da se između pregovora vratim u školu i posvetim karijeri vatrogasca.

Iako mu plan nije uspio i neće moći izboriti bolji ugovor, Story tvrdi da će se vratiti borbama nakon što zaliječi zube, iako nije u nikakvoj žurbi.

“Usredotočen sam na druge stvari jer sam nakon Cerronea morao vaditi živac iz dva prednja zuba i zato nisam motiviran primati udarce u lice. Shvatio sam da je ovo pravo vrijeme da se bavim nečim drugim dok mogu. Tako da sad ne pokušavam balansirati trening i školovanje… Nisam odustao od borbi. Kad mi zubi do kraja zaliječe počet ću s treninzima. Nije da sam se ohladio pa da će me zvati u borbu nakon dvije godine pauze.”

Član UFC-a od 2009. Story je u oktogonu upisao 12 pobjeda i sedam poraza, no unatoč veteranskom statusu nije zadovoljan što manje iskusni borci često zarađuju puno više od njega, kao ni činjenicom da je UFC “potrošna roba.” To je jedan od razloga zašto trenutno nije previše motiviran vratiti u kavez.

Drugi razlog su ozljede i općenito fizičko trošenje koje sport zahtjeva. 32-godišnjak, iako zasada nema većih zdravstvenih problema, ne planira karijeru nastaviti kasno u tridesetim i želi “biti funkcionalan” u kasnijoj životnoj dobi. Sve u svemu, Story je odlučio započeti novo poglavlje u životu, a borbe su mu sada, čini se, sporedna stvar.

“Još uvijek nisam donio odluku. Neću ništa otpisati. Svaki put kad vidim borbu na televiziji motivacija mi se sve više vraća. Ne otpisujem borbe, ali nastavit ću raditi ovo što sad radim i kda se ukaže prilika onda ćemo vidjeti.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI