Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Rich Franklin: Propustio sam priliku zaraditi velik novac! | Fight Site

Rich Franklin: Propustio sam priliku zaraditi velik novac!

UFCIZDVOJENA VIJEST 30.09.2015 14:17h Autor:

Rich Franklin

Rich Franklin, legenda i ikona UFC-a te MMA svijeta, prije nekoliko se dana povukao u zasluženu mirovinu. Svoje prve dojmove, kao i osvrt na iznimno bogatu i uspješnu karijeru, podijelio je s obožavateljima.

Franklin je mišljenja kako je ovim potezom zatvorio jedno i otvorio novo poglavlje u svom životu. Trenutno je zaposlen kao potpredsjednik ONE Championship-a, azijske MMA organizacije, tako da će i dalje ostati vezan uz sport u kojem je stekao slavu. Bivši profesor matematike jedan je od ljudi koji su uvelike pomogli UFC-u da jednim dijelom promijeni negativnu sliku koja je dugo vremena prevladavala o ljudima koji u oktagonu zarađuju za život.

Prošlo je nekoliko godina od borbe s Cung Lejom i Franklinovog posljednjeg nastupa u oktagonu. Za posljednju borbu u Franklinovom ugovoru spominjali su se UFC-ovi veterani, Michael Bisping i Dan Henderson. Oba imena zainteresirala su Franklina, no njegove obveze prema ONE Championship-u i Armor Gel-u, kao i mnoge druge, oduzimale su mu previše vremena za ozbiljniju pripremu i bio je to prema njemu pravi trenutak za objesiti rukavice o klin.

"Kad malo bolje pogledam shvatim da sam u ovom razdoblju, tijekom kojeg sam bio van oktagona, došao do 41. godine. Možda je vrijeme da se povučem i prebacim na nešto drugo", izjavio je Franklin.

Tijekom njegove ere, UFC je ulazio u središte pozornosti. Njegovi mečevi protiv Andersona Silve, na UFC 64 i UFC 77 priredbama, došli su u trenutcima kada se UFC intenzivno širio i razvijao. Iako je bio poražen u oba meča tijekom svoje karijere nam je priuštio mnoštvo nezaboravnih dvoboja.

"Kada vidim da se sve više poznatih i velikih sponzora uključuje u ovaj sport, da broj priredbi raste, počinjem shvaćati da sam bio samo dio prvog vala i da sam propustio zaraditi puno više novaca. Unatoč tome, velika mi je čast što sam bio dijelom ere u kojoj sam sudjelovao", poručio je Franklin.

Iako su i prije njega postojali borci koje možemo nazivati pionirima MMA-ja, Franklin sebe smatra pionirom modernog MMA-ja. "Aceu" će u najboljem sjećanju ostati UFC 53 priredba na kojoj je u borbi protiv Evana Tannera osvojio pojas prvaka u srednjoj kategoriji. Bilo je to razdoblje kada mu se sve što je uložio u ovaj sport počelo isplaćivati.

Franklin je svoj debi u UFC-u doživio 2003. goine u Miamiju protiv Evana Tannera, borca kojem je, kao što smo već naveli, dvije godine kasnije oduzeo pojas u srednjoj kategoriji. Karijeru je okončao s 29 pobjeda i 7 poraza.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI