Rich Franklin ne otpisuje povratak u kavez

UFCIZDVOJENA VIJEST 04.07.2017 09:42h Autor:

Rich Franklin

Bivši UFC prvak Rich Franklin ne otpisuje mogućnost povratka u profesionalno borilište. Iako se danas bavi promotorskim poslom te radi u One Championshipu kao potpredsjednik ove sjajne azijske promocije, u razgovoru za MMAJunkie radio je potvrdio da ga povratak u kavez i dalje privlači. Ipak, nema mjesta za previše nade kod njegovih fanova jer je Franklin naglasio da se mora raditi o iznimno zanimljivom meču.

“Ljudi me pitaju nedostaje li mi moja karijera, a osnovna stvar koja mi nedostaje nije ulazak u kavez ili osjećaj kada ti dignu ruku u Octagonu, nedostaje mi bratstvo među borilačkim kolegama i pripreme za meč”, iskreno je priznao Franklin i dodao:

“Je li moguće da se vratim? Sve je moguće. Ali je li izgledno? Ne baš. Nikada nisam bio previše zainteresiran za nekakvu ligu legendi. To je kao kada ste se popeli na vrh Everesta i onda nakon toga vrijeme provodite u kampu u podnožju planine. Jednostavno to tako ne funkcionira.”

Naravno, tu je i nešto što se zove novac, a koji uvijek može promijeniti nečiji stav. U ovom slučaju niti Franklin nije imun na “zanimljivu” ponudu…

“Ali, ako bi se pojavio pravi protivnik i prava borba, to bi definitivno bili jako zanimljivo. U ovom trenutku tako nešto nije izgledno i zato ne želim nikome dati nadu da ću se vratiti.”

Iako su mu 42 na leđima, Amerikanac tvrdi da nikada nije bio u boljoj formi.

“Ako me pogledate, onda ćete shvatiti da vjerojatno nikada nisam bio u boljoj formi i da mi tijelo nikada nije bilo zdravije. Naravno, kondicijski nisam na samom vrhu jer samo održavam fizičku kondiciju. Uvijek morate održavati stvar i onda podići spremnost na najvišu točku kada je to potrebno”, zaključuje bivši UFC prvak.

Franklin je posljednji meč odradio prije gotovo pet godina kada je poražen nokautom od Cung Lea na UFC-ovoj priredbi u Kini. Ukupno u karijeri je sakupio 29 pobjeda i 7 poraza, a pobjeđivao je imena kao što su Ken Shamrock, Yushin Okami, Matt Hamil, Wanderlei Silva, Chuck Liddell i Travis Lutter.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI