Ricardo Lamas za dlaku izbjegao tragediju – U Argentini se borio s krvnim ugruškom od dugog avionskog leta!

UFCIZDVOJENA VIJEST 29.11.2018 16:35h Autor:

Ricardo Lamas

UFC veteran perolake kategorije, Ricardo Lamas, ima dvostruki razlog za sreću. Osim što je na nedavno održanom FN eventu u Argentini svladao Derrena Elkinsa, po povratku kući je saznao da je prošao bez posljedica unatoč stvaranju krvnog tromba u listu noge s kojim je odradio čitav meč u Buenos Airesu.

O čemu se točno radi, otkrio je u razgovoru za MMAFighting…

“Čim sam sletio u Arentinu, osjetio sam bol u svom lijevom listu. Osjetio sam kao da mi je mišić istegnut, kao da je upaljen i istegnut i kao da nešto nije u redu. Bilo mi je to čudno jer nisam ništa radio što bi to moglo prouzročiti”, objašnjava Lamas i dodaje:

“Odradio sam trčanje, zatim i saunu i čitavo vrijeme sam mislio da sam ga morao negdje istegnuti. Opće stanje mog tijela je bilo u redu. Nisam se osjećao loše ili nešto slično. Bio sam dobro.”

Po povratku kući, nakon što je pobijedio Elkinsa ubilježivši novu UFC pobjedu, Lamas je ipak posjetio liječnika koji je odmah posumnjao na trombozu, kao posljedicu dugog avionskog leta.

“To je bila venska tromboza, koja je bila posljedica dugog leta. Poslali su me na ultrazvuk čim sam liječniku ispričao o boli u listu. Zabrinuo se radi dugog avionskog leta. Rekao je da se ljudima mogu pojaviti takvi trombovi u venama kada sjede u avionskom sjedalu dugo vremena i ne dopuštaju da im krv cirkulira”, otkriva Lamas.

Let iz Chicaga, gdje je stalno nastanjen, preko Houstona do Argentine ukupno traje 11. No, Lamas je prije toga vozio 22 sata automobilom iz Miamija, gdje je proveo pripreme, pa sve do Chicaga. To je ukupno 33 sata u vrlo statičnom položaju što je u konačnici prouzrokovalo trombozu.

“Mjesec dana ću biti na lijekovima pa ćemo napraviti kontrolu i vidjeti. Inače ovakve stvari traju i do tri mjeseca, a tijekom tretmana nema treniranja. Radi se o lijekovima koji vam razrijeđuju krv što je vrlo opasno, ako ste MMA borac jer može doći do unutarnjeg krvarenja od nekog udarca”, objašnjava i zaključuje:

“Ovo je bila opasna situacija. Taj ugrušak je mogao doći do pluća ili do srca i moglo je biti fatalno. Mislim da sam vrlo sretan čovjek i da sam imao mnogo sreće u ovoj situaciji. Svašta se moglo dogoditi.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI