Rezultati iz Novog Zelanda: Marquardt i Oliveira protivnike riješili "submissionima"!

UFCIZDVOJENA VIJEST 28.06.2014 12:41h Autor:

UFC Fight Night

U subotu prije podne po hrvatskom vremenu je održan prvi povijesni UFC-ov event na Novom Zelandu za koji je najjača svjetska MMA promocija okupila najbolja lokalna borilačka imena. 

U glavnoj borbi priredbe smo vidjeli obračun dva UFC veterana, domaće zvijezde Jamesa Te Hune i Amerikanca Natea Marquardta.Slavio je ovaj potonji i to u dvoboju koji je označio njegov povratak u srednju kategoriju. Marquardt je krajem prve runde natjerao Te Hunu na predaju polugom na ruku (armbar). Bio je to sadržajno vrlo ispunjen dvoboj od početka do kraja, no dojam je kako je Amerikanac čitavo vrijeme držao konce u svojim rukama. Te Huna je dva puta rušio Marquardta, no svaki je put završio u lošijoj pozicija na parteru. Na kraju mu se to osvetilo i Marquardt se jodličnom tranzicijom uspio dovesti u poziciju za polugu i na kraju svladati svog protivnika. Ovo je Te Huni bio treći poraz zaredom nakon Teixeire i Rue, no s obzirom na kvalitetu protivnika od kojih je gubio, kao i njegovu popularnost u oceanskim zemljama, vjerojatno će dobiti još jednu priliku. 

Amerikanac je izbjegao upravo ovakvu sudbinu s obzirom na dva poraza u nizu koja su prethodila ovom dvoboju. I on je gubio od sjajnih imena (Lombard, Ellenberger), pa je povratak u srednju bio pravi potez za ovog odličnog hrvača.

Co-main event nam je donio okršaj dva velika dečka teških ruku Soe Paleleija i Jareda Rosholta. Nakon tri runde u kojima i nismo vidjeli previše kvalitetne akcije, slavio je Amerikanac jednoglasnom odlukom sudaca. Dojam je kako se Palelei malo previše ispuhao nakon prve runde te da ga je upravo slabija fizička priprema koštala lošije izvedbe. Ovo je domaćem Peleleiju bio čak četvrti nastup od povratka u UFC u kolovozu 2013, ali i prvi poraz. Ranije je svladao Nikitu Krylova, Patta Baryja i Ruana Pottsa. Svi su redom stradali nokautima. Roshholt je, s druge strane, urezao novu crticu na svom UFC scoreu. I on je u posljednjih pola godine vrlo aktivan te je od finala 18. sezone The Ultimate Fightera gdje je debitirao za UFC, skupio već tri nastupa. Odlukama je svladao Walta Harrisa, Daniela Omielanczuka i ove subote Sou Paleleija. Za sada vrlo sigurno plovi kroz kvalitetnu UFC-ovu tešku diviziju.

Kakav je majstor prisiljavanja svojih protivnika na predaju, još je jednom pokazao Charles Olivera. U jednom od najzanimljivijih i najatraktivnijih dvoboja priredbe, Brazilac je pobijedio opasnog Japanca Hatsu Hiokija. Nakon prve runde koja je bila puna akcije što na nogama, što na parteru, druga dionica nam je donijela i konačni rasplet. Oliveira se opet našao u mnogo problema (kao i u prvoj rundi), a Japanac mu je u više navrata "imao" dominantnu poziciju. No, žilavi Brazilac je na kraju nekako uspio uhvatiti gušenje (anaconda choke) te je Hioki bio prisiljen tapkati. Velika je to bila pobjeda za Oliveiru koji je ovim slavljem nastavio pobjednički niz nakon dvoboja protiv Andyja Oglea u veljači ove godine. Hiokiju je ovo četvrti poraz u pet posljednih nastupa i dojam je da bi mu se Dana White mogao zahvaliti na suradnji.

U prvoj borbi glavnog programa Robert Whittaker je jednoglasnom sudačkom odlukom svladao Mikea Rhodesa. Australac s novozelandskom adresom je od početka do kraja dvoboja kontrolirao akciju u kavezu i niti u jednom trenutku nije dopustio nikakva iznenađenja. Nakon dva poraza u nizu (McGee, Thompson), Whittakerova UFC karijera je bila u pitanju, no nastup pred vlasitom publikom i dobra predstava su mu vrlo vjerojatno osigurali mirniju budućnost u elitnoj promociji.

Uvodni program nam je ponudio pregršt manje (ne) poznatih MMA imena što je već sada tradicija kada UFC odlazi u egzotične zemlje te potpisuje lokalna imena.

UFC Fight Night : Te Huna vs. Marquardt

Nate Marquardt def. James Te Huna via Prisiljavanje na predaju (armbar), R1
Jared Rosholt def. Soa Palelei via Jednoglasna odluka sudaca
Hatsu Hioki def. Charles Oliveira via Prisiljavanje na predaju, R2
Robert Whittaker def. Mike Rhodes via Jednoglasna odluka sudaca

Uvodne borbe:

Jake Matthews def. Daskon Johnson via Prisiljavanje na predaju (trokut), R3
Richie Vaculik def. Roldan Sangcha-an via Jednoglasna odluka sudaca
Vik Grujić def. Chris Indich via TKO, R1
Neil Magny def. Rodrigo Goiana de Lima via TKO, R2
Dan Hooker def. Ian Entwistle via TKO, R1
Gian Villante def. Sean O' Connell via Podijeljena odluka sudaca

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI