Reyes protiv Oezdemira na Fight Nightu u Londonu

UFCIZDVOJENA VIJEST 03.01.2019 10:09h Autor:

Oezdemir vs. Reyes

Vrlo jaka, uzbudljiva te prije svega bitna borba UFC-ove poluteške kategorije, održati će se na Fight Nightu u Londonu, planiranom za ožujak. Dominick Reyes pokušati će svoj put prema vrhu nastaviti preko Volkana Oezdemira.

Priča 29-godišnjeg švicarskog borca, Volkana Oezdemira (15-3, 3-2 UFC) priča je o rekordnom usponu na korak do vrha s tendencijom jednako brzog pada. On će se dogoditi ukoliko ne ostvari pobjedu u svojoj idućoj borbi, a ta misija biti će mu sve samo ne lagana. Jer iduća borba mu je gotovo ugovorena. Nedostaju samo detalji da bi bio potpisan ugovor za borbu koji će Volkan odraditi 16. ožujka na Fight Nightu u Londonu, gdje bi ga trebao čekati Dominick Reyes.

Reyes (10-0, 4-0 UFC) je njegov vršnjak koji za sada svoj UFC put gradi na impresivan način te konstantno napreduje. Nakon dvije lake pobjede u 2017., u kojima je savladao Joachima Christensena i Jeremya Kimballa prekidom u prvoj rundi, prošlu godinu odradio je još bolje. Nokautom je zaustavio Jarreda Cannoniera, a onda je dominantnom predstavom došao do pobjede nad Ovinceom St. Preuxom. Bivšeg izazivača je u posljednjim sekundama borbe i nokautirao, ali suci to tako nisu okarakterizirali. Sada protiv Volkana iza priliku još više se približiti onima koji s pravom mogu gledati prema napadu na titulu.

Za Oezdemira smo spomenuli brzi uspon i brzi pad, odnosno turbulentne 2017. i 2018. godinu. U onoj prvoj je kao zamjenski borac došao u UFC te s tri pobjede dogurao do mjesta izazivača u rekordnom roku. 2018. godinu otvorio je porazom u borbi za titulu protiv Daniela Cormiera, da bi jesenas došao i do novog poraza. Više od rundu i pol dominirao je protiv Anthonya Smitha, da bi se onda samo potrošio te u trećoj završio nokautiran. Tako se sada doveo u situaciju gdje lako može biti uklonjen na neko vrijeme iz svih ozbiljnih kombinacija. Da bi to spriječio morati će savladati borca kojeg svi vide kao novo lice kategorije. A taj posao biti će vrlo težak, posebno ako se ne popravi na kondicijskom planu, jer upravo to je aspekt u kojem je Reyes, osim fenomenalnih udaračkih sposobnosti, najviše impresionirao.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI